Advertentie

Dit materiaal zorgt voor een revolutie: ZEOFORM..!


zeoform revolution

x

x

Dit materiaal zorgt voor een revolutie: ZEOFORM..!

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

Zeoform is een revolutionair materiaal dat alles in onze 3D-wereld gaat veranderen..! Dat is nogal een uitspraak, maar met de opkomst van de 3D-printerrevolutie, is dit materiaal, dat gemaakt is van cellulosevezels en water, de ‘missing link’ in een meer duurzame maatschappij. Het gepatenteerde proces is in staat om cellulose-vezels om te vormen tot een eenvoudig ‘vormbaar’ materiaal, dat industrieel overal toepasbaar is. Het heeft een bijna ongelimiteerde industriële toepasbaarheid, waardoor het de komende jaren in staat is, veel materiaal te vervangen, dat vervuilend, schaars, duur en/of op een andere manier niet of nauwelijks duurzaam is..!

zeoform

 

Het enige waaruit Zeoform bestaat is water en cellulose..! Ongelooflijk maar waar en eigenlijk ook ‘raar’.. Want waarom kon dit niet eerder bij de een of andere ingenieur in het hoofd oppoppen..?  Zeoform is non-toxic, biodegradable, composteerbaar en last but not least is het in staat om CO2 op te sluiten. Het is een perfecte oplossing om bijvoorbeeld met de opkomende hennep-industriële toepassingen samen te gaan werken. En natuurlijk een oplossing voor de vele bergen afval, die voor grote delen bestaan uit cellulose, zoals oud-papier..

Zeoform in één oogopslag..

  • Een Australisch bedrijf heeft dit materiaal gelanceerd als wereldwijd industriële grondstof
  • Het is een zeer sterk materiaal dat gemaakt is van cellulose en water
  • Gemaakt van cellulose bijprodukten, waaronder hennep, biomassa afkomstig van landbouwafval, gerecycled papier, katoen, rijst, jute, suikerriet, hout, bamboe en ander schoon cellulose materiaal
  • cropHet commercieel/industrieel gewaardeerd materiaal kan licht zijn, materiaal vergelijkbaar met piepschuim (Styropor) en kan ook met hoge densiteit (dichtheid) worden gemaakt, waarbij een soortelijk gewicht kan worden bereikt dat hoger dan water (=1) ligt.
  • Het materiaal kan worden gecombineerd met kleurstoffen, toevoegingen als mineralen, zand, cement, koolstof, kevlar en andere elementen om het meer kleur te geven of een hogere sterkte, hogere waterafstotendheid en andere benodigde kwalificaties.
  • Een uitdagend en zeer duurzaam materiaal voor architecten, ontwerpers, bouwers, producenten en ingenieurs.
  • Biedt een duurzame oplossing voor boeren, gewaskwekers, afvalmanagers van bedrijven, papierfabrieken etc.
  • Het materiaal zal oude industrieën, die wel duurzaam zijn, weer nieuw leven inblazen, zoals papierverwerkende bedrijven. Het zal een nieuwe economische bedrijvigheid uitlokken en voor een groot aantal nieuwe banen, wereldwijd zorgen.
  • Het helpt om van onze wereld weer een betere te maken!
Het zeoform-granulaat. Dezelfde vorm waarin plastic wordt aangeleverd aan de grote plasticverwerkende industrieën.
Het zeoform-granulaat. Dezelfde vorm waarin plastic wordt aangeleverd aan de grote plasticverwerkende industrieën. Alleen kijk je hier dus naar cellulose-korreltjes..!

Zoals het materiaal nu bij ons overkomt, we hebben het natuurlijk nog niet in handen gehad, lijkt het op het ouderwetse bakeliet. Maar wat ons vooral heel positief voorkomt, is dat de olie-link vervalt. Immers, alle plastics en veel andere chemische materialen, hebben hun oorsprong in aardolie. En we weten allemaal wie in die industrie de scepter zwaait..! Daarnaast zijn veel plastics giftig, bij productie, bij verwerking en/of bij afvalverwerking (PCB’s!), wat bij dit natuurlijke materiaal ook volledig historie is..!

Daarnaast is ook de toepassing als materiaal voor 3D-printers, waarbij telkens nog de vraag was, of er wel sterk materiaal uit de printers geproduceerd kon worden, een zeer positieve toepassing, naar ons idee. Wanneer met deze printers de dichtheid van keihard ebbenhout gehaald kan worden, dat is natuurlijk de Sky de limit.. Hieronder zie je, tot slot van dit artikel, een prachtig voorbeeld van een Zeoform-3D-print.

We raden je aan, wanneer je meer wilt weten over dit materiaal, Zeoform, te kijken naar dit promofilmpje op Vimeo: HIER

 

Eigenschappen

Voordelen

Door en door in te kleuren

Laag tot geen onderhoud nodig

Heeft mogelijkheden om te graveren/bedrukking

Persoonlijk te karakteriseren

Past op het oog bij de meest natuurlijke oppervlakten

Reduceert constructiekosten

Hoge kracht t.o.v. gewicht (ratio)

Reduceert structurele kosten

Akkoestische issolatie

Reduceert geluidsvervuiling

Thermische isolatie

Reduceert energiekosten

Vuurbestendig

Hogere brandveiligheid en bevordert veiligheid

Te bewerken als hout

Geen nieuwe bewerkingsvaardigheid nodig

Formaldehyde vrij

Geen specifiek materiaal risico

Niet giftig

Veilig voor milieu en personen

Eco-vriendelijk

Helpt bij ‘vergroening’ van bedrijven

Biologisch afbreekbaar afval

Reduceert afval(verwerkings)kosten

Zeoform 3d geprint
Prachtige 3D print van Zeoform.

4 gedachten over “Dit materiaal zorgt voor een revolutie: ZEOFORM..!

  1. Rond 1900 werden er veel objecten en meubels gemaakt van celluloze/papier, dit hete Papier-Maché, de binnen portieren van auto’s die van geperst hennep zijn vervaardigd berusten op dit zelfde procedé, maar misschien met dit 3D printen, komt er een nieuwe mogelijkheid, maar of deolie industrie dit toelaat is een andere zaak, en plastic is niet in zijn geheel te vervangen, daar is het product te mooi en bruikbaar voor.

    1. Jenne, off topic hier, ik heb je vraag gelezen om iets mee te delen over mijn conclusies hoe om te gaan met enzovoort.
      Wil ik doen, maar kost domweg tijd en veel inzicht in mijn persoonlijk leven.
      Dat wil ik wel doen, maar moet er een vorm voor vinden.
      Ik kan hier niet met naam en toenaam mijn levensgeschiedenis zomaar even plaatsen.
      Kan wel, maar wil ik niet omdat ik dan in detail moet treden en mensen bij naam moet gaan noemen.
      Dus hoe al mijn ervaringen om te zetten in iets wat universeel is en de personen in questie buiten beschouwing laat.
      Lastig om dat om te moeten zetten, ben namelijk geen schrijver/literator.
      Ik zal proberen een vorm te vinden 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.