En opnieuw verhalen rondom het heerlijke onkruidverdelgingsmiddeltje ‘RoundUp’ van onze grote vrienden van Monsanto.. Het glyphosate-bevattende middel is puur gif, zoals keer op keer blijkt. Daar waar tuinders geacht worden met steeds minder verdelgers en chemische middelen te gaan werken, is het Monsanto kennelijk gelukt, een van de zwaarste giften gewoon in tuincentra en winkels te gaan verkopen.
Aan de andere kant is dat ook niet écht verwonderlijk, als je in staat bent, zoals Monsanto dat is, via infiltrerend lobbywerk en de zogenaamde draaideurpolitiek (zie illustratie hieronder in het artikel!), rechtstreeks overheden, wetgevers en niet te vergeten, het grote publiek kunt manipuleren.
Nee, de jongens van Monsanto hebben het goed voor elkaar.. Althans, voor zichzelf. Een -ongetwijfeld- verborgen agenda die koste wat kost uitgerold dient te worden. Wat die agenda is, wordt steeds duidelijker, nu Monsanto ook de nieuwe eigenaar blijkt te zijn geworden van de huurlingenclub Blackwater… (HIER). Tja, wat moet een zaden- en gewassenproducent, die zowat elk zaadveredelingsbedrijf in de wereld aan het opkopen is, met een huurlingenleger..? Een logische belegging van je geld, zou je zeggen, als neutrale toeschouwer.. En over die verborgen agenda is kennelijk Bill Gates ook op de hoogte, gezien zijn stevige investering in Monsanto.. (HIER)
Voordat we het vergeten, raden we je aan deze PDF te downloaden als je álles wilt weten over dit ‘heerlijke onkruidbestrijdingsmiddeltje’.. Glyphosaat is al lang bekend en was al veel eerder berucht om zijn uiterst giftige werking. Maar kennelijk is het als ‘RoundUp’ een nieuw en winstgevend leven beschoren..?
Maar we dwalen af, want we willen je in deze inleiding even, na er al ZOVEEL artikelen over geplaatst te hebben, nogmaals wijzen op een nieuwe bedreiging die rondom het gebruik van dit ‘heerlijke onkruidverdelgingsmiddel’ aan het licht is gekomen. Er zijn bijzonder sterke aanwijzingen dat ‘RoundUp’ verantwoordelijk is voor een chronische nierziekte.. Rechtstreeks verantwoordelijk..
En je zou zeggen, dat een overheid bij twijfel over een bepaald product, het product vooralsnog uit de schappen haalt. Dat gaat met RoundUp weliswaar gebeuren, op wat voor gronden dan ook, maar er is met Monsanto een ‘overgangsperiode’ afgesproken kennelijk, vóórdat het uit de handel gaat/moet.. Alsof je arsenicum in brood stapsgewijs wilt afbouwen, of radio-actieve straling langzaam aan gaat verminderen door de knop elke maand een stukje terug te draaien…
Maar goed, je bent zelf natuurlijk mans en vrouws genoeg om dit middel links te laten liggen, als je vanaf het voorjaar weer het onkruid overal vrolijk tussen stoeptegels en in het gras in je tuin ziet opkomen.. Bedenk dan simpel, dat het onkruid eigenlijk de revolutie is van de natuur tegen de tuinman..! En ga vrolijk en met biologische middelen de strijd aan met het onkruid.. En niet met een middel dat je met overheidsgoedkeuring een chronische nierziekte veroorzaakt..! Hier is het hele verhaal.. Van de site ‘Arts, therapeut en apotheker, platform voor voedingsgeneeskunde’. Met dank aan deze onvolprezen redactie.
x
* * *
x
Deze zomer weer ‘lekker’ RoundUp gebruiken..?
x
Roundup en chronische nierziekte
2014 © Arts, therapeut en apotheker, platform voor voedingsgeneeskunde. (HIER)
x
Onderzoekers uit Sri Lanka en Californië hebben een stevig dossier samengesteld waarin ze de relatie tussen het gebruik van glyfosaat (Roundup) en een onbekende nierziekte aan de kaak stellen. Hun verhaal toont eens te meer aan in hoeverre de effecten van het massale gebruik van chemicaliën in de landbouw onderschat worden. Al te gemakkelijk wordt de veiligheid van die chemicaliën voor waar aangenomen, zonder voorafgaand kritisch onderzoek.
De eerste gevallen van de onbekende nierziekte bij rijstboeren uit Sri Lanka (CKDu, chronic kidney disease of unknown etiology) doken in de jaren negentig op. Van onbekende oorsprong, want gekende oorzaken zoals diabetes, hoge bloeddruk of herkenbare nierontstekingen hebben er niets mee te maken. Ondertussen treft CKDu 15 % van de boeren. Op termijn heeft de ziekte ernstige gevolgen.
CKDu komt vooral bij een bepaalde beroepsbevolking voor; een omgevingsfactor als oorzaak ligt voor de hand. Lood, NSAID’s, aminoglycosiden, aristolochzuur en schimmeltoxinen zijn geen waarschijnlijke oorzaak, dus blijven nog over: arseen, cadmium, pesticiden en … hard water. CKDu komt vaker voor in gebieden waar het water hard is, rijk aan calcium, magnesium, strontium en ijzer. Statistieken spreken van een sterk verband: 96 % van de nierpatiënten heeft gedurende vijf jaar hard water gedronken. Bovendien moeten boeren in broeierige omstandigheden werken. Allemaal factoren die belastend zijn voor de nieren, maar die CKDu op zich niet kunnen verklaren.
Het harde water van Sri Lanka bevat ook arseen, een toxisch metaal dat ook in de nagels van CKDu-nierpatiënten aangetroffen wordt. Dezelfde concentraties worden ook bij gezonde bewoners gemeten, die de nierziekte niet krijgen. Onderzoekers moesten dus een bijkomende factor vinden die de niertoxiciteit van hard water en/of zware metalen dramatisch verhoogt.
CKDu verscheen pas in de jaren negentig, op een moment dat chemicaliën in de landbouw van Sri Lanka massaal toegelaten werden. Frappant: in een provincie uit het noorden van Sri Lanka waren dezelfde chemicaliën aanvankelijk verboden. CKDu heeft die streek minder hard getroffen, hoewel het water er even hard is. Veruit het meest gebruikte pesticide is nog steeds glyfosaat. Monsanto, producent en lange tijd patenthouder, heeft lange tijd beweerd dat het biologisch vlot afbreekbaar is, maar al in 1996 waren er rechtszaken die deze claim aanvochten. Monsanto verspreidde een foute weergave van de feiten.
De stabiliteit van glyfosaat in de bodem hangt sterk af van mineralen in de bodem. De halfwaardetijd is 92 dagen in water en 47 dagen in de bodem, dat is een gunstig veiligheidsprofiel. Binding met metalen (hard water) kan de halfwaardetijd verlengen naar 7 tot 22 jaar (!), terwijl het wateroplosbaar blijft. Dit complexe gedrag compliceert de detectie van glyfosaat. De meeste metingen in het verleden hebben de milieubelasting van glyfosaat zwaar onderschat. Binding met hard water verlaagt bovendien de potentie van dit herbicide.
De combinatie van hard water, zware metalen en glyfosaat vormt momenteel de beste verklaring voor de CKDu-epidemie in Sri Lanka. Verhoogde niveaus aan zware metalen worden overal in Sri Lanka gevonden. Sommige meststoffen bevatten verhoogde concentraties van zware metalen, waardoor cadmium en arseen in groenten en rijst zitten. In Sri Lanka wordt op tabaksbladeren gekauwd, nog een bron van zware metalen.
Daarnaast tonen urine-analyses dat glyfosaat alomtegenwoordig is bij boeren die sproeien. Glyfosaat wordt geïnhaleerd en zelfs via het zweet geabsorbeerd. Voor grondige analyses zijn nieuwe meetmethoden nodig, omdat glyfosaat-metaalcomplexen lastig te meten zijn. Recente metingen in Spanje detecteerden glyfosaat in 41 % van de bodemstalen, terwijl oude metingen niets konden vinden. De toxiciteit van glyfosaat komt niet helemaal uit de lucht vallen. Een aantal studies hebben zich wel geconcentreerd op glyfosaat-metaalcomplexen en hebben nierschade bij dieren vastgesteld.
Tot slot hebben de onderzoekers ook een idee van schadende biochemie van glyfosaat-metaalcomplexen. Glyfosaat-arseen komt rechtstreeks in de bloedcirculatie terecht zonder dat de lever de kans krijgt om het zware metaal te ontgiften. De opmerkelijke waarneming dat CKDu-patiënten doorgaans normale leverwaarden hebben, sluit daarbij aan. De complexen komen dus vlot in de veel gevoeligere nieren terecht. In bepaalde niercellen wordt ammonium (NH4+) geproduceerd dat het toxische arseen bevrijdt uit het glyfosaat. De schade die arseen toebrengt, zal op termijn de weerstand van de nieren tegen glyfosaatcomplexen verlagen en onherstelbare nierschade toebrengen.
Sri Lanka is niet het enige land. In India en in Zuid-Amerika zijn er ook regio’s waar CKDu veel slachtoffers maakt. In El Salvador is CKDu de belangrijkste oorzaak van hospitaalsterfte, met vele jongeren onder de slachtoffers! Niet toevallig in gebieden waar veel katoen wordt geteeld … Vele argumenten onderschrijven de link tussen glyfosaat en chronische nierziekte, maar een definitief bewijs is dit niet.
Wel is duidelijk dat de agro-industrie een karikatuur maakt van wetenschappelijke feiten en dat de academische wereld laks toekijkt en zelfs meewerkt. We kennen de langetermijngevolgen van GGO’s, pesticiden en industriële landbouw in het algemeen niet: noch voor het milieu, noch voor de gezondheid, noch voor de boer. Want die laatste is de grootste slachtoffer, zij die intensief in contact komen met vergif.
x
* * *
x
x
Gisteren op de agenda laten zetten van de eerstvolgende raadvergadering in mijn gemeente. Waarom wachten tot de grens van het landelijke verbod? Immers komt dat verbod er niet voor niks.
Wanneer (koppige) gemeenten (NU geïnformeerd en wel) blijven doorgaan met het gebruik van Roundup, zijn ze willens en wetens bezig met het toebrengen van schade aan de gezondheid van hun inwoners. Laat de politiek nog maar eens hardop zeggen dat ze belang hebben bij het welzijn van de burger….!!
Hoewel glyphosaat een herbicide is, is bekend dat het in het spijsverteringskanaal omgezet wordt in een nitraat-verwante stof die darmklachten kan veroorzaken. Daarom wordt in recentere studies contact met glyphosaat in verband gebracht met de toenemende glutenintolerantie en andere coeliaki-achtige aandoeningen.
Ik zie het hier in Frankrijk gewoon overal uitgestald staan, ik plak er wel eens een stikkertje op met vergif, maar achdenk ik dan het is zoveel groter het probleem van het vergiftigen van onze leefomgeving, en is het allemaal niet te laat, want ik ken dit fenomeen al uit de 60 iger jaren, en het gaat maar door en wordt steeds groter en complexer, kan er soms heel erg mistroostig van worden.
Zonder te willen steken, Jenne, je bent met of zonder sticker soms gewoon om op te vreten… Zo integer je af en toe kan zijn, heerlijk gewoon… 😉
Gezien de verhalen de ronde doen dat “men” de wereldbevolking uit alle macht wil verminderen zou het wel es kunnen dat Roundup en dus ook Monsanto daaraan meewerken. Dit is mijn conclusie na het lezen van de twee artikels in deze Wanttoknow.
Spuit geen Monsanto Roundup .. het is gebleken dat de bijen dit niet overleven , en met de bijen het voor mens en dier zeer schadelijk is .. de wagen met de spuitinrichting is NIET WELKOM in onze buurt , en dat wordt op niet mis te verstane wijze medegedeeld aan de bestuurder van dit voertuig …Stop met het vergiftigen van ons milieu..
Het topic is al een jaar niet meer aangevuld.
Nou, de nachtmerrie is bepaald nog niet ten einde. Integendeel.
Vorige week is de VN ingezet om Roundup vergelijkbaar acceptabel te maken met ‘gewone’ giftige goedjes in de keukenkastjes, zout, suiker en zelfs water.
Alles draait om de dosis, dumpen de PR bureau’s op de social media.
Het Persbericht van de VN dat het R.Up op de lijst ‘mogelijk’ kankerverwekkende stoffen had geplaatst werd KRITIEKLOOS overgenomen door álle dagbladen, zeer veel regionale bladen e-nieuwsbrieven, LTO, en overige lobby vehikels voor de agro-chemie.
Media in het buitenland laten zich iig een stuk minder de mond snoeren over het inhumane geweld van de agro-chemie en hun leugenlobbyisten.
Dit was op 10 april toch ook voor de meeste Nederlanders te zien. Geen betrokkene in de sector die met droge ogen kan volhouden ‘von nights gewoest zu haben gehat’.
Een Duitse boer die in 3 jaar 50 koeien zit doodgaan. Zelf, rouw en kinderen chronische ziek worden. Een andere boer die 600 koeien verliest.
Dat kan niemand ontgaan.
Als een hondje verdrinkt in de Missisippi staat dat morgen – met foto – in alle kranten wereldwijd. (zum Beispiel).
http://www.arte.tv/guide/de/050772-000/tote-tiere-kranke-menschen
Lobby tycoon Patrick Moore haalde alle media met z’n Round Up kun je drinken – toch doe ik het niet, ‘I’m not stupid’ uitglijder.
De Massamedia echter gingen in de aanval op de boodschapper… Canal+
Moore die nóg zich voordoet als milieubewust (want 30 jaar terug Green Peace mee opgericht; de springplank om zich te scharen tussen de roofkapitalisten – ging vanaf toen lobbyen voor uraniummijnen, teerzandwinning, fracking, gmo’s, pesticiden, kernenergie, houtkapbedrijf in Indonesië.
En nu tot boegbeeld is gekozen voor de EXPO 2015 in Juli in Milaan.
http://rinf.com/alt-news/politics/monsantos-minion-patrick-moore-ambassador-expo-2015/
Vandaar de haast – en geheimhouding – met TTIP. Dat legaliseert deze vorm van ‘soft killing’ (Churchill). Het terugbrengen van de wereldbevolking dmv. voedsel (gmo’s), pesticiden, aerosol sproeivliegtuigen, vaccinatie-campagnes, vergiftiging van bodem, water en lucht.
De AgroChemie heeft al voorgesorteerd op TTIP. 10-tallen patentaanvragen voor gmo’s liggen op toestemming te wachten. Een veelvoud zit in de pijplijn. Alsmaar meer gif. SuperSTax Technology, Traiter Technology – the only way is: UP!
De Regering, de PVVDcdA – nog gestut door Demon’66, SGP en CU – willen van geen kritiek weten, en blijven TTIP promoten cq. doordrukken.
Terwijl een blind paard toch zichzelf kan informeren – in openbare bronnen – en zien dat TTIP behelst:
– het in patenten vangen van al dat leeft op de planeet.
– veiligheidsnormen, ge-/verboden, e.d. verbiedt als zgn. handelsbelemmering. Kortom ‘Fast Track’ wordt ons opgelegd,
de burger als PROEFKONIJN.
– nutsbedrijven, onderlingen, openbare voorzieningen, instituten voor ’t algemeen nut – dat alles gaat voor de bijl. Moet geprivatiseerd c.a. in de ramsj gegooid worden.
– en zo zijn er nog tal van nadelen die volledig worden verzwegen.
’t is een PAARD VAN TROJE.
We worden met economische fabels verleid om deze fuik in te zwemmen.
Ik woonde in een huisje grensend aan een plantsoen..Ik had zelf geen voortuin..De roundup werd bij mij gesprayed tot aan de deur……Zonder waarschuwing of aankondiging vooraf….Dieren stierven die maand in de straat…..en ik werd met een ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.bedankt roundup..Nu ben ik verhuisd en het is weer lente…Ik voel me slecht en neem aan dat ze in de buurt weer met round up hebben gesprayed waar ik allergisch voor ben.waarom kondigt de gemeente niet aan wat de spraydagen zijn/zodat ik het overleef?
ik heb gisteren Zembla gezien, waarin dit product ook besproken werd.
Elke keer weer voel ik de onmacht als eenling om hier tegen in verzet te komen maar als we , consumenten ons nou eens sterk zouden maken, massaal die producten waar je uiteindelijk alleen maar ziek van wordt links laat liggen… pas dan wellicht dat er verandering komt. Er wordt toch al teveel gelobbyd ook kost het mensenlevens en dat van de dieren. De WHO zou meer macht moeten hebben om dit Europees te verbieden..