Advertentie

Zückerberg ziet het Covid-kaartenhuis instorten..!!


Facebook blokkeerde in iets meer dan één jaar,
ruim 20 miljoen berichten of video’s.

*
Mark Zückerberg ziet
het Covid-kaartenhuis instorten..!!

2024 © WantToKnow.nl/be
*

Mark Zückerberg schiet met een dubbelloops geweer; hij wil kennelijk zijn revanche halen en voelt zich -tussen de leemte van de leiding in Washington- safe genoeg om zijn mond open te doen. Daarnaast is hij zich tussen de regels van zijn brief aan het Congres indekken voor evt. toekomstige aanklachten. De topman van Meta/Facebook, dat ook Instagram en WhatsApp bezit, erkent dat het bedrijf zelf besliste welke berichten over het coronavirus moesten worden verwijderd. Maar daar kwam volgens hem veel overheidsbemoeienis bij kijken…! Dat schrijft hij in zijn brief naar ‘het Amerikaanse bolwerk van democratie’, het Huis van Afgevaardigden:

“In 2021 zetten hooggeplaatste ambtenaren van de regering-Biden, ook uit het Witte Huis, onze teams maandenlang herhaaldelijk onder druk om bepaald covid-19-materiaal te censureren, waaronder humor en satire”.

Facebook blokkeerde in iets meer dan een jaar ruim 20 miljoen berichten of video’s. Zuckerberg is niet de enige techbaas die terugslaat, door kritische reply te geven op ingrepen op sociale media uit het verleden, door overheden in het algemeen en de Amerikaanse in het bijzonder. Jack Dorsey, de voormalige topman van Twitter, zei ook dat het tegenhouden van bepaalde berichten op de berichtendienst te ver ging..

Nou, als deze mannen gaan klagen, slimme info-bommetjes neerleggen, zijn ze zich natuurlijk ook aan het indekken; het past volledig in de lege-huls-verdediging van verantwoordelijken voor de Corona-rotzooi die wereldwijd werd uitgerold..! Als deze info op waarheid berust, hadden ze immers toch al véél eerder kunnen laten blijken, dat ook zij door overheden werden gepiepeld..? Zückerberg heeft zelfs in het Amerikaanse Congres gezeten, tijdens verhoren door Senatoren, die hem bijna letterlijk grilden..!!


In genoemde brief aan het Congres/Huis van Afgevaardigden, schrijft hij er wel over natuurlijk, maar ook weer in gladde zinnen. Volgens Zückerberg heeft de Amerikaanse overheid Facebook dus tijdens de coronapandemie ‘onder druk gezet’ om berichten rond het virus te censureren, vindt topman Mark Zuckerberg van moederbedrijf Meta. In deze brief aan Congresleden schrijft hij dat dit fout was: “Ik betreur dat wij zélf hier niet uitgesprokener over zijn geweest”.

Nou, voor de goede verstaanders nogmaals geconcludeerd.. ‘HET KAARTENHUIS STORT IN, DE BEERPUT GAAT OPEN’..! ‘Spijt’ kennen dit soort gelegaliseerde criminelen NIET. Zolang er niemand voor de rechter moet verschijnen; kans op gevangenisstraf heeft, worden de data rechtgezet en wordt er van alles gezegd, waarbij deze ‘bekentenissen’, zoals het verhaal van Zückerberg hierboven, pure strategie is..!

Over de brief en inhoud
Hieronder plaatsen we de brief die Zückerberg, namens META schreef. In deze opmerkelijke brief geeft hij dus toe, dat zijn bedrijf in 2021 bepaalde covid-inhoud op Facebook censureerde, onder druk van de Amerikaanse regering. Als een ‘Heilig Boontje’ stelt Zuckerberg nu dat hij in de toekomst op dat vlak geen concessies meer zal doen..! De brief is gericht aan Jim Jordan, de republikeinse voorzitter van die commissie. Enigszins ironisch schrijft Zückerberg in zijn brief:

‘Ik waardeer de interesse van de commissie Justitie van het Huis van Afgevaardigen in de moderatie van inhoud op online-platforms’,

Naar eigen zeggen heeft hij zelf ook de nodige lessen getrokken uit het onderzoek dat de bewuste commissie de voorbije maanden deed naar de beperking van de vrije meningsuiting op sociale media-platformen. En dan komt het: in één adem geeft de Facebook-topman ook aan, dat hoge ambtenaren van de regering-Biden in 2021 maandenlang druk uitoefenden op zijn bedrijf om covid-gerelateerde inhoud – waaronder ook humor en satire – te censureren.

‘Ik ben van mening dat de druk van de overheid toen ongepast was, en ik betreur nu dat we daar toen niet duidelijker over geweest zijn. Met de informatie die we nu hebben, zouden we een aantal keuzes van toen nu niet meer maken. Ik ben er van overtuigd dat we geen inhoudelijke concessies moeten doen aan welke regering dan ook of in welke richting dan ook. En we zijn klaar om terug te slaan als dat nog eens gebeurt.’

Een opmerkelijke onthulling dus, al houdt Zuckerberg nog wel een slag om de arm wanneer hij spreekt over ‘de informatie we nu hebben.’ Professor dr. Tijl De Bie, hoogleraar AI en Datawetenschappen aan de UGent, vindt het een belangrijke brief:

‘In een podcast had Zuckerberg vorig jaar al laten uitschijnen dat de regering op censuur had aangedrongen, maar een echt formele brief aan het Amerikaanse Huis van Afgevaardigen is toch nog andere koek. EN we wisten al langer dat een aantal sociale mediaplatformen tijdens de pandemie hun beleid aangepast hadden op vraag van regeringen. Zo mocht onder meer de theorie dat covid gelekt zou zijn uit een Chinees lab, maandenlang niet online gedeeld worden op Facebook.

Zuckerberg uit nu zijn spijt over de aanpak in die periode, maar dat berouw komt er natuurlijk niet zomaar. In de VS loopt er al maandenlang een onderzoek naar de overheidsinmenging bij het modereren van sociale media.’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.