x
x
Help je mee?
Steun deze petitie van FoodWatch.
X
Houd glyfosaat tegen! Pak deze laatste kans!
x
2016 WantToKnow.nl/be
x
Wordt glyfosaat nog tien jaar in Europa toegelaten? Dat moeten we écht voorkomen! Over enkele werken valt de beslissing. Foodwatch is daarom vandaag een nieuwe e-mailactie gestart. Doe mee met deze heldere oproep aan de Europese Commissie – waarschijnlijk onze laatste kans! Want we hebben maar een paar dagen: begin maart zullen we van Brussel horen of de Europese Commissie heeft besloten of glyfosaat nog tien jaar lang op onze velden mag worden gespoten. Dat betekent: nog tien jaar lang gebruik van gewasbeschermingsmiddelen die een werkzame stof bevatten die de Wereldgezondheidsorganisatie als ‘waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens’ beoordeelt.
Nog tien jaar lang glyfosaat dat in zeer giftige cocktails wordt verwerkt die in gigantische hoeveelheden op ons land worden gespoten. Dat mogen we absoluut niet laten gebeuren! Help ons mee, dit is onze laatste kans om dit tegen te houden. Doe nu mee en teken voor deze noodoproep aan Eurocommissaris voor Gezondheid, Vytenis Andriukaitis (klik op de rode banner voor doorlink naar FoodWatch):
Nog tien jaar lang gebruik van bestrijdingsmiddelen met een werkzame stof die de WHO als ‘waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens’ beoordeelt..?
Vergeet niet om deze belangrijke oproep te delen met uw vrienden en kennissen! Glyfosaat is al langere tijd een zeer controversieel middel. Het kankeronderzoekscentrum van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt dat glyfosaat „waarschijnlijk kankerverwekkend is voor de mens“. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, EFSA, bereikte een tegenovergestelde conclusie Onderling beschuldigen de wetenschappers elkaar van fouten. En wie zit tussen wal en schip? De consument! Wij dragen de risico’s, het gaat om onze gezondheid!
Ondanks dit verdachte wetenschappelijke beoordelingsproces, is de politieke situatie eigenlijk heel simpel. In Europa is het voorzorgsbeginsel van toepassing, een fundamenteel onderdeel van Europese levensmiddelenwetgeving dat is vastgelegd in de zogenaamde basisverordening 178/2002. Wat betekent dit? Het betekent dat risico’s voor onze gezondheid uit voorzorg moeten worden voorkomen, zelfs wanneer nog niet onomstotelijk is bewezen dat het risico daadwerkelijk bestaat.
GLYFOSAAT WEL VERBIEDEN VOOR PARTICULIER GEBRUIK MAAR MASSAAL GEBRUIK VOOR GMO-GEWASSEN BLIJVEN TOESTAAN..????
Een nieuwe vergunning voor nog eens tien jaar glyfosaat op onze velden moet de politiek daarom alleen toelaten wanneer wetenschappelijke is bewezen dat het risico op kanker ongegrond is. Dat is nu niet het geval!
Daarom vragen wij jou met ons mee te doen – help ons de Europese Commissie ervan te overtuigen dat het voorzorgsbeginsel moet worden toegepast. Wij eisen: geen hernieuwde toelating voor glyfosaat!
Onderteken de e-mail aan de Europese Commissie!
Daarnaast eisen we het volgende: in principe moet de toelating voor alle mogelijk schadelijke stoffen die worden gebruikt in gewasbeschermingsmiddelen worden in getrokken, zodra er substantieel bewijs van ernstige gezondheidsrisico’s bestaat. Het mag niet zo zijn dat, wanneer één schadelijke stof wordt verboden, dit wordt vervangen met een andere even schadelijke stof.
In de toekomst mogen dus alleen die werkzame stoffen en preparaten als pesticiden of onkruidverdelgers worden toegelaten, waarvan eerst door middel van transparant en onafhankelijk toxicologisch onderzoek is aangetoond dat zij GEEN gezondheidsrisico’s opleveren voor consumenten of de volksgezondheid. Wat glyfosaat betreft hebben wij nog maar een paar dagen. Meld je daarom nu aan voor deze noodoproep, en deel het bericht met je vrienden!!
x
alles draaid teveel om geld en dat gaat ten koste van mens en dier, wij zij onszelf aan het vergiftigen, steeds meer kankers , en maar dure medicijnen, gezond eten bespaard dure medicijnen, maar ja die fabriekanten willen veel winst maken en ten koste, wanner zal die stoppen, ik denk te laat te laat of alle geld uitroeien, beter dan mensen uitroeien
Ik word letterlijk ziek van glyfosaat. Als de gemeente in het onkruid bestreed moet ik een week of langer het huis uit. Na een flinke regenbui kon ik dan weer terug. Tja en dan zit het in de grond, niet meer in de lucht.