Advertentie

Sean ‘Diddy’ Combs gearresteerd


*
*
Sean ‘Diddy’ Combs gearresteerd

2024 © WantToKnow.nl/be
*

Afgelopen week, werd in een hotel in NewYork City, de rapper ‘Diddy’ gearresteerd door de Amerikaanse ‘Homeland Security’, op verdenking van sekshandel. Een onderzoek is in volle gang. De grote angst bij velen, is dat deze in opspraak geraakte rapper en hiphopbaas ‘Diddy’ Combs het eerste geval zal zijn van een zich openend misbruikschandaal, waarbij ook sprake is van kindermisbruik. In het kader van een federaal onderzoek naar sekshandel, reisde deze gevallen ster (54), vrijwillig naar de Big Apple in afwachting van zijn arrestatie.

Deze arrestatie is gebaseerd op federale aanklachten, voortvloeiend uit een aanklacht door een jury, volgens aanklagers en diverse bronnen. Combs, die gefotografeerd werd terwijl hij door Manhattan liep met zijn zoon Christian ‘King’ Combs, werd in hechtenis genomen in het Park Hyatt New York. Door Homeland Security Investigations, dat gewoonlijk sekshandelonderzoeken behandelt, zeiden de bronnen. Het was niet meteen duidelijk wat de aanklachten tegen Diddy Combs precies zijn. Hij is inmiddels voorgeleid in de federale rechtbank van Manhattan, waar de aanklacht tegen hem zal worden onthuld.

Damian Williams, de Amerikaanse advocaat voor het zuidelijke district van New York, meldt in een verklaring:

“Eerder vanavond hebben federale agenten Sean Combs gearresteerd op basis van een verzegelde aanklacht van de SDNY, We verwachten de aanklacht in de loop van de ochtend te ontzegelen en zullen dan meer te melden hebben.”

Combs is onlangs beschuldigd van herhaaldelijk seksueel en fysiek misbruik tijdens het hoogtepunt van zijn roem als producer van grote namen in de hiphop, zoals Mary K. Blige, Usher, Lil Kim en wijlen Biggie Smalls, in de jaren 90 en 2000. Hij werd voor het eerst beschuldigd van een jarenlang patroon van huiselijk en seksueel geweld – en zelfs mensenhandel – tegen zijn ex-vriendin, R&B zangeres Cassie Ventura, in een rechtszaak die ze afgelopen november tegen hem aanspande.

In beslag genomen stukken uit de woningen van Sean ‘Diddy’.

En hoewel het koppel al snel een schikking trof, zette Ventura’s aanklacht vervolgens wél de deur wagenwijd open, want sindsdien hebben meer dan een half dozijn vermeende slachtoffers hun eigen aanklacht tegen Combs ingediend. Resultaat was, dat op 25 maart di tjaar, de villa’s van Combs in Beverly Hills en Miami tegelijkertijd werden binnengevallen door Homeland Security. Het is onduidelijk waar de agenten naar zochten tijdens de invallen in maart, maar er wordt aangenomen dat de huiszoekingen deel uitmaakten van een onderzoek naar sekshandel.

In haar aanklacht tegen Diddy, de oprichter van Bad Boy Records, beschreef Ventura jaren van vermeend misbruik, waaronder afranselingen, herhaalde verkrachtingen en het inhuren van mannelijke sekswerkers, met wie hij haar dwong seks te hebben terwijl hij filmde. Diddy Combs ontkende schuld en schikte al na één dag.

Maar onlangs dook er een verontrustende video op waarop te zien is hoe hij de zangeres aanvalt in een hotelgang in 2016. In deze clip, die in mei door CNN werd uitgezonden, is te zien hoe Combs Ventura op de grond gooit en haar daar slaat, trekt en schopt. Combs plaatste de volgende dag een video op sociale media, waarin hij zich verontschuldigde voor deze schokkende aanval – de eerste keer dat hij de beschuldigingen tegen hem impliciet bekende.

Dezelfde maand werden Diddy’s aanklagers – velen die hem aanklaagden voor vermeend misbruik – door federale onderzoekers op de hoogte gebracht dat ze voor de rechtbank gebracht konden worden om te getuigen voor een grote jury. Zijn vermeende slachtoffers hebben de muziekmagnaat ervan beschuldigd hen te hebben gedrogeerd en verkracht, hun seksuele ontmoetingen te hebben gefilmd zonder hun medeweten of toestemming, en hen te hebben gedwongen seks te hebben met anderen in hun individuele rechtszaken.

Combs heeft al déze beschuldigingen heftig ontkend en beweerde dat de aanklagers ‘op zoek waren naar een snelle betaaldag’. De enige rechtszaak die hij tot nu toe schikte was met zijn ex-partner Ventura. Zijn advocaat gaf toe dat de beroemde producer niet perfect is, maar zei in een verklaring na zijn arrestatie dat hij daarmee geen crimineel is. Combs’ advocaat Marc Agnifilo in een verklaring over de stand van zaken:

“We zijn teleurgesteld over de beslissing van het Amerikaanse Openbaar Ministerie om door te gaan met wat wij zien als een onrechtvaardige vervolging van de heer Combs. Sean ‘Diddy’ Combs is een muziekicoon, self-made ondernemer, liefhebbende familieman en bewezen filantroop. Hij heeft de afgelopen 30 jaar besteed aan het opbouwen van een imperium, het aanbidden van zijn kinderen en het werken aan de verbetering van de zwarte gemeenschap,”

Hij is een onvolmaakt persoon, maar geen crimineel. Het siert hem dat Combs zijn medewerking aan dit onderzoek heeft verleend en dat hij vorige week vrijwillig naar New York is verhuisd in afwachting van deze aanklacht. Wacht alstublieft met uw oordeel totdat u alle feiten kent. Dit zijn de daden van een onschuldige man die niets te verbergen heeft en hij kijkt ernaar uit om zijn naam te zuiveren in de rechtbank.”

Dit is wat bekend is over de beschuldigingen tegen Sean ‘Diddy’ Combs

  1. Combs werd op 16 september in een hotel in New York gearresteerd door agenten van Homeland Security.
  2. Aanklagers beweren dat Combs heeft deelgenomen aan sekshandel en ‘freak off’-feestjes.
  3. Combs kreeg geen borgtocht en zit onder ‘zelfmoord-toezicht’, terwijl hij in de gevangenis zijn proces over sekshandel afwacht.
  4. In maart deed Homeland Security een inval in Combs’ huizen in Los Angeles en Miami in het kader van een mogelijk lopend onderzoek naar sekshandel.
  5. In mei werd een video openbaar gemaakt waarop te zien is hoe Combs zijn ex-vriendin Cassie Ventura mishandelt in de hal van een hotel.
    In november 2023 werd de rapper beschuldigd van het drogeren, filmen en seksueel misbruiken van een vrouw tijdens een date in 1991.

HIER DE UITGEBREIDE
ANALYSE EN VERSLAG OP ELLASTER:
(klik op illustratie/screenshot hieronder)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.