Advertentie

Hoe een euro-commissaris zijn volk ontmoedigt..


x

Hoe een euro-commissaris zijn volk ontmoedigt..

2012 WantToKnow.nl

x

Volgens de Duitse Eurocommissaris van energie, Günther Oettinger, worden er in zijn land overdreven veel zonnepanelen geïnstalleerd. En dat vindt onze commissaris onlogisch, want, zo zegt hij:

Europees commissaris voor energie, Gunther Oettinger. Volgens hem stoppen Duitsers té veel geld in eigen opgewekte zonne-energie..! De vraag is waar hij zich mee bemoeit..!

“Een boer in de Alpen plant toch ook geen sinaasappelbomen..? Het zou dus goed zijn om de Duitse euforie ten opzichte van zonne-energie een beetje in te dammen, want Duitsland is niet écht een zonnig land. Toch staat er de helft van alle zonnepanelen ter wereld.  Ofwel de rest van de wereld is gek, ofwel …?”
Oettinger maakte tijdens zijn opmerking, vervolgens deze zin niet af.. Feitelijk is het schandalig wat deze man presteert.. Iemand de les lezen, op basis van puur persoonlijke motieven en inschattingen..! Oettinger deed deze uitspraak afgelopen zaterdag op een CDU-partijbijeenkomst in Münsingen.

Maar of deze heer Oettinger het nou leuk vindt of niet (wellicht werd hij gedreven door een of ander commissariaat bij een grote energiemaatschappij??), de Duitse regering zet intussen vol in op wat algemeen wordt genoemd als de ‘Energiewende’.

Duitsland wil de komende jaren, samen met een groep andere landen, duurzame energie gaan promoten in de rest van de wereld. Naast een beter milieu moet dat volgens beleidsplannen ook gaan leiden tot meer opdrachten voor de Duitse zonnecel-industrie. In Duitsland zelf wordt inmiddels bijna de helft van de energiebehoefte opgewekt door zonnepanelen en windmolens; groene stroom blijft groeien als onderdeel van het totale stroomaanbod..!

Conclusie:
De vraag is natuurlijk wat er fout is met de euforie van de Duitsers rondom zonne-energie..? Want het gaat er voor heel veel mensen primair om, dat ze onafhankelijk worden van de grote oliemaatschappijen en de staatsleveranciers van hun energie.
En dat deze burgers niet dom zijn, en daarvoor zélf de afweging maken, binnen hoeveel tijd zij hun zonne-centrale terugverdienen, lijkt meneer Oettinger te zijn vergeten. De vraag is dan ook wat hem drijft om als Euro-commissaris dit soort ridicule uitspraken te doen..? Eén van de lobby-bedrijven achter het bewerken van Europees beleid.. Energiebeleid in dit geval..?

17 gedachten over “Hoe een euro-commissaris zijn volk ontmoedigt..

  1. Hoi..Prima bezig die Germans natuurlijk…Er is wel veel commentaar uit vooral de rechtse rationele realistische hoek. (de 3 R)
    De energieprijzen zoude stijgen daardoor…en nog meer bla bla bla geleuter.

  2. nou?? ik zie het zo! deze man krijgt zijn geld van een of ander electrisitijds bedrijf en dat wil hij zeer graag behouden (on)natuurlijk .dus de mensen moet voor hun eigen gewin meer van die cellen plaatsen .dan hebben wij minder gas of olie/kolen nodig

  3. De arme man loopt lichtjes achter op de actualiteit. Niemand minder dan een Saoedische prins laat een ander geluid horen, ook al is het nog maar een voorzichtige eerste stap. Doch, komende van zwaargewicht
    Saoedi Arabië, heeft deze ommezwaai een weerklank van wereldformaat.

    http://www.demorgen.be/dm/nl/5378/Global-Warming/article/detail/1521283/2012/10/22/Grootste-olieproducent-ter-wereld-plant-omschakeling-naar-hernieuwbare-energie.dhtml

  4. Niet dat ik het er volledig eens mee ben maar er zit toch iets in. Ik heb zelf onderzoek gedaan om zonnepanelen te plaatsen maar als ik echt alles in rekening breng dan schrik ik toch even van het feit dat het niet echt veel oplevert zoals voorgesteld wordt. Neem nu dat ik 14 zonnepanelen zou plaatsen. Dat kost me zo rond de 7000 euro. Eer dat ik deze heb terug heb verdiend ben ik 7 jaar verder. Dus in feite begin ik pas winst te maken vanaf 7 jaar maar er zit nog een addertje in het gras want zonnepanelen gaan zo’n 15 jaar mee en dan dienen ze vervangen te worden. En dan moeten ze al van een goede kwaliteit zijn. En dan is er nog eentje en dat is dat 14 panelen goed is voor zo’n 2500W/maand terwijl wij hier een verbruik hebben van 5000W/maand. Dus ik dien nog altijd bij te betalen voor de overige 2500W en dat komt nog altijd neer op zo’n 600euro de maand. Dus als ik alles uitreken dan verdien ik op 15jaar zo’n 3000euro. Nemen we nu 3000/15j/12M = 17 euro winst/maand. Dus met andere woorden plaats ik zonnepanelen voor zo’n 17winst/maand. Nou, daar ga ik toch geen panelen voor plaatsen.

    1. Een klein foutje gemaakt. Het is 5000W/jaar, een winst van 600euro per jaar en de opbrangst van 14 panelen ligt hier in België zo rond de 2500W/jaar.

    2. Om te beginnen is W (Watt) een eenheid van vermogen. Je zegt toch ook niet ‘110 Pk kost 10000 Euro’. Maar nu ter zake. Wat wil je eigenlijk, een kleine winst maken en in een zuiver milieu leven of geen winst maken en volledig afhankelijk zijn van de energiebonzen en in een radioactief mileiu?

    3. Ja oke, Peter het is natuurlijk Kw maar hé het gaat mij om het feit dat zonnepanelen overgewaardeerd worden zoals het er nu voor staat. In mijn ogen is het de moeite nog eens niet waard en natuurlijk wil ik een zuiver milieu. Daar zijn nog andere alternatieven voor dan zon & wind en als daar nu het geld eens was ingestoken ipv. zonnepanelen hadden we een schoner milieu en dat met meer winst voor het individu dan de zonnepanelen.

      Op http://www.frontierradio.nl -> uitzending van 18 oktober 2012 wordt dit ook duidelijk gemaakt…

    4. Je schreef ook: “Je zegt toch ook niet ’110 Pk kost 10000 Euro’”

      Nou, hier in België wordt daar wel zo over gesproken want als ik een auto heb van 110PK tegenover dezelfde wagen met 140PK zit daar toch ook een duidelijk prijskaartje van verschil aan ivm. verzekeringen en het in verkeer brengen van de wagen.

    5. Zowel zonnepanelen als windmolens zijn overgangsoplossingen. De alternatieven liggen voor het rapen. Voor diegenen die het nog niet wisten zie bijvoorbeeld de EBM-website “http://www.gammamanager.com“, een toestel dat enkel in gang moet gedraaid worden vervolgens energie blijft roduceren dmv zelf-opgewekte elektromagnetische flux. Dit zal de windmolens degraderen tot antiquiteiten, want werkt ook als er geen wind is en tevens geschikt voor huiselijk gebruik in een kleinere uitvoering. Men zoekt productiefaciliteiten en investeerders doch onze politici zijn tezeer met zichzelf bezig. (Dat ze de Ford Fabrieken in Genk daartoe ombouwen).
      Dan is er nog Andrea Rossi, zie “http://www.andrearossiecat.com“, in Italie met zijn LENR technologie. Een beetje nikkel + waterstof en iets stroom en het kan je verwarmingsketel met brandstof vervangen voor een fractie van de kosten en minder plaats.
      Om maar twee te noemen. Wij zullen moeten wachten tot er meer mensen wakker worden.

  5. De prijzen in Duitsland liggen anders dan in nederland, zowel voor de installatie, maar vooral voor het terug leveren aan de electra net.
    In Duitsland wort men daarvoor beloond en geldt geen maximum. In Nederland krijgt men maximum het bedrag terug dat men anders kwijt zou zijn als men op basis van de geldende prijs had moeten betalen voor het verbruik. En geen cent meer.
    Dus als je in Nederland meer energie teruglevert spek je de energie maatschappij. Ik heb begrepen dat Greenchoice trouwens de beste terugbetaler is.
    Dus KEZA Nederland niet met Duitsland vergelijken!
    Als je geld op de bank hebt is het lucratiever om dat om te zetten in zonnepanelen…..meer rendement en schoner milieu.
    Er zijn bovendien ontwikkelingen om de zonnepanelen effectiever te maken en als de energie maatschappijen niet denken in het belang van hun aandeelhouders en managers, maar als echte nutsbedrijven er zijn voor de mensen, kunnen we als klein landje ons veel onafhankelijker opstellen t.o.v. olie leveranties en dure horizonvervuilende windmolens.

    1. Ja, dat er een verschil is tussen Duitsland en de rest van de wereld ivm. zonnepanelen is een feit maar als alleen Duitsland werkelijk iets doet en de rest blijft achter dan is het in mijn ogen op wereldschaal ook de moeite niet waard.

      En als ik de energie-evolutie een beetje volg en ze daar op frontierradio gelijk hebben is het beter om het geld nog even vast te houden op de bank want er moest nu maar eens een beter alternatief dan wind & zon komen in de nabije toekomst, dan wil ik de duitsers wel eens gaan zien met hun heel land vol met zonnepanelen 🙂

      Maar natuurlijk moet ik ook toegeven dat wanneer men de panelen beterkoop en effectiever kunnen maken zoals bv. 14 panelen voor 5000euro en die 5000Kw/jaar opleveren en zonder de omvormer om de 15 jaar te moeten vervangen (want dat ding kost ook nog eens iedere keer 3000euro)en dat de panelen daarbij ook nog eens 30-40jaar meegaan & zolang er hierbij ook geen beter alternatief voor handen is, tot het dan de moeite werkelijk loont om ze op het dak te leggen maar ik betwijfel ten zeerste of de zonnepanelen de toekomst zijn hoor.

      Dus waarom niet beginnen te investeren als er werkelijk betere alternatieven voor handen zijn?

      http://www.frontierradio.nl -> uitzending van 18 oktober 2012

  6. Het is het verhaal van de koe die in zijn eigen kont kijkt. Ik woon in Duitsland en van mei tot oktober gaat bij ons de gaskraan dicht. Dat is te danken aan de panelen op het dak. Omdat Duitsland bezig is met een ‘Energiewende’ betekent dat, dat de energiebedrijven inmiddels minder binnenkrijgen dan berekend. Het gevolg is dat keer op keer de energieprijzen worden verhoogd, temeer omdat de kosten die gemaakt moeten worden voor met name windmolens zo gigantisch hoog zijn dat dat omgeslagen wordt op Otto Normalverbraucher. De stemming slaat om in Duitsland en de mensen willen maar wat graag terug naar de kerncentrales, temeer daar het transport van energie van de windmolens bij de Noordzee naar het zuiden van het land ongelooflijk duur is en bovendien gepaaard gaat met energieverlies.

    1. Van mij hadden die lelijke windmolens ook nooit gehoeven.
      Maar zo zie je wat een goede (pro windmolen) lobby doen kan.
      Ook hier is/was veel geld gemoeid.

  7. De toekomst van onze energie is in de aarde zelf. Op enkele kilometers diepte is er een onvoorstelbare hoeveelheid energie voorhanden in de vorm van aardwarmte. In vele delen van de aarde ligt deze vorm van energie meer voor de hand dan in andere delen omdat de dikte van de aardkorst varieert. Van iemand die het weten kan, vernam ik dat deze energiebron aangeboord gaat worden zodra de fossiele brandstoffen een probleem gaan worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.