Advertentie

De rechtszaak tegen Mark Rutte..


* * *

Brussel 11 september, de voortgang van

De rechtszaak tegen Mark Rutte..
*

We hebben je geïnformeerd over de rechtszaak die Kareem Aachboun heeft aangespannen tegen oud–premier Mark Rutte. Het leek erop alsof Rutte deze aanklacht en proces (zie het artikel HIER) zou kunnen gaan ontlopen, doordat hij immuniteit zou verkrijgen, op het moment dat hij de nieuwe NAVO Secr. Generaal zou gaan zijn. Het proces tegen hem stond in Nederland later gepland en om die reden, kaartte advocaat Kareem Aachboun deze zaak in Brussel aan, zoals je weet, de plaats waar de NAVO is gevestigd.

Kijk hieronder naar het korte verslag dat Aachboun plaatste op Twitter/’X’ en dat verder voor zich spreekt. Het verhaal wordt dus over 2 weken vervolgd. Uiterst opvallend is naar onze mening, het volledig doodzwijgen van deze toch wel heel opvallende rechtszaak door de MSM! Maar ook door een deel van de alternatieve media..! Wellicht dat de juridische kanten van dit verhaal minder toegankelijk zijn voor de journalisten in kwestie, maar het blijft een  misser in onze ogen..!!

 

* * *

Gisteren vond mijn kort geding tegen Rutte, de NAVO en de Belgische Staat plaats bij de rechtbank Brussel. Mijn eis: opschorting van de NAVO-functie voor Rutte ais Secretaris-Generaal De rechtbank zal over 2 weken uitspraak doen.

Rutte is van mening dat zijn nog te verkrijgen recht op immuniteit, zwaarder zou moeten wegen, dan mijn recht op een eerlijk proces. Hij is verder van mening dat de rechtbank Brussel geen rechtsmacht zou hebben om over deze zaak te kunnen oordelen, omdat de NAVO immuniteit zou genieten. Voorts heeft Rutte gesteld dat hij schade zou lijden, als ik dit kort geding van hem zou winnen, omdat hij daardoor inkomsten zou mislopen én dit tot gezichtsverlies zou leiden.

lk heb gesteld dat mijn recht op een eerlijk proces, zwaarder zou moeten wegen dan het Rutte’s nog te verkrijgen recht op immuniteit. Wat mij betreft heeft de rechtbank Brussel wel rechtsmacht om over deze zaak te kunnen oordelen, namelijk via de Belgische Staat als procespartij. Met betrekking tot de mogelijke inkomstenderving voor Rutte, heb ik gesteld dat Rutte in NL een beroep kan doen op een jaarlijkse wachtgelduitkering (ten bedrage van circa € 150.000).

Tot slot heb ik een beroep gedaan op de trias politica van de Franse filosoof Montesquieu; het Gebouw l van de rechtbank Brussel is naar Montesquieu vernoemd. De trias politica staat voor de theorie van de scheiding van de drie machten: de wetgevende macht, de uitvoerende macht én de rechtsprekende macht. Ik heb hierbij gesteld dat niemand boven deze theorie van Montesquieu staat: dus ook niet de NAVO en de Belgische Staat, én Rutte zeker niet. De rechtbank Brussel doet over 2 weken uitspraak. Via deze weg mijn dank voor jullie steunberichten!

* * *

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.