De mega-scheuren die zichtbaar zijn in het bolwerk van de farmacie, leiden zonder enige twijfel na een veel gezondere kijk op deze industrie in het bijzonder en op de gezondheidszorg in het algemeen. Ons absoluut vertrouwen in een industrie die geld verdient aan jouw en mijn ongezondheid, wordt keer op keer geschaad. Bovendien blijkt er achter de moloch van de farmaceutische industrie een kracht ‘schuil’ te gaan, die absoluut geen enkele ethische verantwoordelijkheid lijkt te hebben. De vraag is zelfs of er überhaupt compassie aanwezig is in deze ‘gelederen’ van ‘Big Pharma’..
Gewoon maar even bij het begin beginnen. Het blijkt uit onderzoek dat ‘Big Pharma’ het allemaal niet zo nauw neemt met onderzoeken. We schreven hier al eens eerder over de simpelweg ‘doortrapte’ wijze waarop wetenschappelijk onderzoek vaak wordt uitgevoerd, om medicijnen te testen en goedkeuring binnen te slepen.
Eén van de vele trucs van de farmaceutische industrie in dit verband, is de opzet van onderzoek, waarbij in een (veel TE) korte periode een medicijn wordt getest. De resultaten van het onderzoek naar de werking van het medicijn op de langere termijn zijn namelijk vaak ONGUNSTIG, zo blijkt regelmatig uit onderzoek naar de wijze waarop medicijn-onderzoek wordt uitgevoerd.
In het artikel hieronder blijkt wat dit soort ‘lepe aanpak’ van de heren farmaceutische industriëlen tot gevolg heeft.. Het blijkt dat 1 op de 6 medicijnen onvoldoende is getest. Resultaat is natuurlijk dat er simpel gezegd doden vallen op korte termijn, tijdens het gebruik van een niet goed getest medicijn. De bijwerkingen van een medicijn op de lange duur zijn dus al helemaal niet bekend..
De vraag is dus eigenlijk eenvoudig: in wat voor krankzinnige situatie zijn we als ‘zorgconsumenten’ beland? Het lijkt erop dat alleen een heel rigoureuze aanpak van dit frauduleuze fenomeen tot resutaten zal leiden. Maar goed, jij als wanttoknow-bezoeker weet ongetwijfeld al wat er fundamenteel fout zit in deze industrie. (Kijk maar eens op deze artikelen HIER, HIER en HIER bijvoorbeeld)
X
* * *X
100 – 150 Doden; was dit anti-braakmiddel getest..??
2013 © WantToKnow.nl
X
Sommige medicijnen komen te snel op de markt en worden vervolgens ook niet meer onderzocht op effectiviteit en bijwerkingen. Het blijkt dat in ieder geval 15% van de nieuwe geneesmiddelen voor chronische ziekten die tussen 2000 en 2010 op de markt kwam, niet aan de richtlijnen voldeed. Dat is de conclusie van farmaco-epidemiologen aan de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht, het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en de Britse evenknie de ‘MHRA’. Het onderzoek werd woensdag 27 Maart jl. gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift PLOS Medicine.
2 Nieuwe schandalen rondom heftige medicijnmissers kwamen onlangs in het nieuws: de Diane-35-pil en antibraakmiddel ‘Domperidon’. Door de schadelijke bijwerkingen van deze medicijnen overleden er zelfs mensen! GroenLinks-Tweede Kamerlid Linda Voortman noemt dit een kwalijke zaak, want dat betekent volgens haar, dat er simpelweg onvoldoende toezicht op de markt is. Voortman hierover: ‘De patiëntveiligheid moet altijd voorop staan. De patiënt moet zeker weten dat het medicijn dat hij gebruikt, betrouwbaar is.‘
De richtlijnen voor de medische industrie adviseren dat medicijnen voor langdurig gebruik, ten minste 1 jaar op zeker 1000 patiënten dienen te worden getest. ‘Dat wil uiteraard niet zeggen dat er vervolgens geen bijwerkingen meer boven komen drijven, soms kom je er pas achter als tienduizenden mensen een geneesmiddel jarenlang gebruiken’, zegt hoogleraar ‘farmacotherapie’ Ton de Boer.
De Boer merkt verder op: ‘Maar in sommige gevallen ontdekten wij dat er op substantieel te weinig personen getest is.’ En als een geneesmiddel eenmaal op de markt is, is er geen systeem dat blijft volgen of er nieuwe meldingen over onbekende bijwerkingen komen.”
Voor De Boer en de andere onderzoekers zijn de richtlijnen ( 1 jaar en 1000 personen) aan de korte kant. “De onderzoeksfase moet ook weer niet te lang worden, want dan worden de medicijnen wellicht duurder, maar een discussie over het huidige systeem kan zeker geen kwaad.’
Het afgelopen decennium kwamen er 200 nieuwe geneesmiddelen op de markt, 84 daarvan waren voor langdurig gebruik voor bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes en astma.
X
Antibraakmiddel eist in Nederland zeker 100 tot 150 levens
X
In Nederland overlijden jaarlijks mogelijk 100 tot 150 mensen na het gebruik van het antibraakmiddel ‘Domperidon’. In Nederland gaat Domperidon zonder recept bij de apotheek over de toonbank. In andere landen is het wegens het gevaar voor hartfalen verboden of alleen op doktersrecept verkrijgbaar. Waarom dan in Nederland nog wél op de markt..?
Twee vooraanstaande wetenschappers, de epidemiologen Miriam Sturkenboom en Sabine Straus, komen tot de sterftecijfers ten gevolge van dit anti-braakmiddel, op basis van hun onderzoeken naar een plotselinge hartdood. Farmaceut-fabrikant Johnson & Johnson bestrijdt echter de relatie tussen sterfgevallen en het medicijn.
’Kans op plotselinge hartstilstand bijna 4 tot 11 keer groter’
Voor het eerst spreken de Nederlandse wetenschappers zich uit over de mogelijke sterfgevallen na gebruik van ‘Domperidon’. Dr. Sabine Straus is betrokken bij het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en de Europese toezichthouder op medicijnen (EMA). ‘Ik kom uit op 100 tot 150 mogelijke sterfgevallen per jaar’, stelt ze op basis van haar en Sturkenbooms onderzoek uit 2005.
In 2005, bijna 8 jaar geleden dus.., bestudeerden deze wetenschappers de dossiers van bijna 800 patiënten die aan een hartstilstand overleden. Zij bekeken welke medicijnen de patiënten gebruikten en daarbij was ‘Domperidon’ één van die medicijnen. ‘De kans dat iemand die dit middel slikt een plotselinge hartstilstand krijgt, is bijna vier keer groter dan bij mensen die het niet gebruiken’, zegt Straus, die op het onderzoek promoveerde.
Volgens hoogleraar Sturkenboom van het Erasmus Medisch Centrum, die in 2010 een vervolgonderzoek deed naar ‘Domperidon’, is het risico op hartfalen bij doseringen hoger dan 30 milligram zelfs 11x groter. Fabrikant Johnson & Johnson bestrijdt de conclusies. Het bedrijf stelt dat een direct verband tussen het medicijn en het overlijden niet is bewezen.
De situatie in Belgie: 3200 doden sinds 2000!
Het bizarre van het hele verhaal is dat dit middel in de Verenigde Staten nooit is goedgekeurd voor gebruik, zelfs niet op voorschrift, omdat het risico op een plotse dood te hoog werd ingeschat! Ook in België is er flink wat om dit middel nu te doen. De Belgische farmacoloog Luc Hondeghem trekt daar aan de alarmbel: hij vindt dat het middel alleen nog in specifieke omstandigheden, en altijd alléén op voorschrift, zou mogen worden gebruikt; het risico op een plotse hartstilstand is gewoon veel te groot..!
“Het middel is feitelijk een dodelijk placebo”, zegt Hondeghem, “De werkende stof in Motilium, domperidone, heeft een groter effect op het hart dan op de maag. Het kan dodelijk zijn voor wie een hartafwijking heeft. Ik schat dat Motilium zo’n 200 tot 3oo doden per jaar maakt in België, maar niemand legt het verband omdat het zo’n onschuldig middel lijkt.”
Hondeghem deed in 2000 en 2002 zes experimenten met Domperidon op konijnenharten en evalueerde de molecule toen als té gevaarlijk, omdat ze zware hartritmestoornissen kon uitlokken. Het middel wordt in België onder de naam ‘Motilium’ verkocht. Het bijzondere is dat Luc Hondegem pas achteraf ontdekte dat zijn tests om ‘Domperidon’ gingen.
Hij las begin 2011 in medische vakliteratuur dat er (Nederlandse) studies bestonden, die stellen dat de molecule ‘Domperidon’ een 4x verhoogd risico op een plotse hartstilstand geeft. Hij rekende op basis daarvan uit, ‘Motilium’ -alleen al in België- sinds 2000, maar liefst 3200 doden heeft veroorzaakt! Hij vindt dat de consument hiervan heel duidelijk op de hoogte moet worden gebracht en dat het middel met de grootste terughoudendheid dient te worden voorgeschreven en alleen dus onder doktersrecept beschikbaar zou moeten zijn..
Jeezus zeg! Blij dat ik er nog ben…heb dit middel jarenlang regelmatig gebruikt bij migraine aanvallen!
Het idee alleen al…heb nl. een ruis en last van hartritme stoornissen , ben intussen helemaal klaar met die farmaceuten zeg, loop nu bij een natuurgenezer en slik geen troep meer…voel me beter dan ooit….
Jeetje, ik heb dit ook gebruikt vanwege migraine…. Heb alles weggeflikkerd, al jaren geleden. Gember werkt perfect en zo zijn er veel meer natuurlijke middeltjes die ik heb ontdekt. Hier gaat het fout in de ‘gezondheids’industrie. Ik pleit dan ook voor een verzekering die supplementen vergoedt en niet allereerst met chemische troep klaarstaat. Ik wil me alleen voor ongevallen verzekeren, van die ziekteindustrie moet ik echt niets hebben.
Ook het populaire Motilium tegen misselijkheid houdt gezondheidsrisico’s in (gevaar voor hartfalen).
De producent, Janssen Pharmaceutica, probeerde, gelukkig tevergeefs, de onderzoekers onder druk te zetten.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130331_00524647
Vorige week berichtte ik het volgende hierover :
In 2011 hield Motilium de gemoederen al bezig, zie volgend overzichtje :
* Ten eerste staat de reputatie van Motilium als een huis bij de consument. Het is samen met Janssen Pharmaceutica met de jaren een stukje Belgisch ondernemingspatrimonium geworden en bovendien geldt het merk als een van de topverwezelijkingen van stichter Paul Janssen.
* Ten tweede. Motilium is een van de zeldzame voorbeelden van een OTC-geneesmiddel (zonder voorschrift verkrijgbaar) die er al jaren een strakke en herkenbare reclamepolitiek op nahoudt. U kent hem wel, de kikker van Motilium die als geen ander in beeld brengt waarvoor het geneesmiddel van nut kan zijn. De kikker gaat al meer dan een decennium mee, won overigens ook een EFFIE Award en maakte van Motilium een van de eerste geneesmiddelen met een zeker sympathiekapitaal. Bovendien was Janssen zo verstandig om vast te houden aan het icoon en aan zijn reclamebureau.
* En ten derde heeft Motilium in dit verhaal de juiste medestanders gevonden. Het FAGG (Federaal Agentschap voor de Geneesmiddelen) nuanceerde het verhaal dat farmacoloog Luc Hondeghem in Knack had verteld en liet weten dat met een aanpassing van de bijsluiter de kous af was. Bovendien kon Janssen zelf terugvallen op een studie die 15 jaar heeft gelopen en bij een miljoen mensen de effecten van Motilium testte. Zonder hartstilstanden tot gevolg (sic…).
http://antenno.typepad.com/antennoblog/2011/10/geen-buikpijn-voor-janssen-pharmaceutica.html
De ‘Algemene Pharmaceutische Bond’ (APB) in hun perscommuniqué van 20/2/13 : “Iedere apotheker werd de voorbije week geconfronteerd met patiënten die vanwege de alarmberichten over Motilium het vertrouwen in dit middel verloren hebben en ’toch liever iets anders’ verkozen. De mediatisering en politisering van dergelijke problematiek – door sommigen nog eens extra in de verf gezet – maakt elk sereen debat onmogelijk. De apotheker is perfect in staat om een veilig gebruik van Motilium, en alle andere voorschriftvrije medicatie, te garanderen. De gesuggereerde oplossing om Motilium voorschriftplichtig te maken is een miskleun. Niet alleen omdat dit de kosten voor de overheid omhoog jaagt, maar tevens omdat men straal voorbijgaat aan de mogelijkheid die de apotheker heeft om de patiënt even goed te begeleiden en te adviseren over een veilig gebruik.’
Bron : http://www.kovag.be/index.php?page=232&detail=1775
Enne… mijn toen zwangere en misselijke dochter kreeg dit vorig jaar op advies van de apotheek in België met de geruststellende woorden, “neem maar zoveel als nodig is hoor”…
Heeft er iemand een idee hoe je onder de verplichte
ziekte kosten ‘verziekering’ uit kunt!?
Is de OPPT-CN misschien een optie? En dan gewoon een zgn
doorlopende reisverzekering ..of zoiets!?
Een paar ideetjes (ik weet er niet het fijne van, maar uit m’n bibliotheekje) :
V. Wat is Artabana?
A. Artabana is een nieuwe vorm van zorgverzekering om op basis van solidariteit, zelfbeschikkingsrecht en onderlinge verbondenheid, onze gezondheid en welzijn te bevorderen.
http://www.artabana.nl/
‘Gemoedsbezwaarden’ verplichte verzekeringen
Sommige Nederlanders hebben principiële bezwaren tegen verzekeringen op grond van hun levensovertuiging. De Nederlandse wetgever houdt daar rekening mee en kan vrijstelling geven voor verplichte verzekeringen. De groep waar het om gaat staat bekend als “gemoedsbezwaarden”.
Toenmalig staatssecretaris Wouter Bos heeft onderzoek laten verrichten naar de fiscale behandeling van mensen met gemoedsbezwaren tegen verzekeringen in alle landen van de EU, de Verenigde Staten, Canada en Australië. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat alleen in de Verenigde Staten en Canada speciale regelingen zijn voor mensen met gemoedsbezwaren. Deze regelgeving heeft met name betrekking op sociale verzekeringen.
Wat België betreft : er zijn geen aanwijzingen dat deze regeling (gemoeds- of gewetensbezwaard aangaande verplichte verzekeringen) ook hier wordt toegepast.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gemoedsbezwaard
Kinderen zijn de slachtoffers van de klassieke vaccinaties door onkundige geneeskunde.
Big Pharmas zijn geen uitzondering, ook een slachtoffers van de huidige geneeskunde.
http://www.nrc.nl/nieuws/2013/03/05/diane-35-verbieden-heeft-risicos/
De dodental was niet door Diana 35. Door onkundige geneeskunde.
http://www.kennislink.nl/publicaties/doden-toch-veroorzaakt-door-probiotica
De dodental was niet door probiotica. Maar door onkundige geneeskunde.
http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/3418032/2013/03/30/Antibraakmiddel-eist-100-tot-150-levens.dhtml
De dodental was niet door Antibraakmiddel. Maar door de onkundige geneeskunde.
Antibraak werkt heel goed tegen braken.Alleen je hebt 2 braakmomenten.
Een goede braak en een slechte braak. Wanneer het lichaam lost het afvalstoffen via braken. Je speelt als deskundige om dit tegenhouden met antibraakmiddel. Hoe meer je geeft hoe gevaarlijk het wordt.
Quote: Antibraakmiddel ‘Domperidon’. “Kans op plotselinge hartstilstand bijna 4 tot 11 keer groter’
Wanneer het lichaam lost het afvalstoffen via braken. Je neemt antibraakmiddel Domperidon om dit proces tegenhouden.
Hoe zal dit gebeuren?
Alle afvalstoffen blijven in de maag en darm hangen. Bloed en vocht worden in een hoge tempo terugstromen naar de Longen, Milt, Lever en daarna naar het Hart. Een chaotische proces.
Wie op dit moment in paniek raken en meer, meer onnodige medicatie nemen dan loslaten. Bombombom, hartstilstand. Daarna de schuld geven aan de Fabrikant Johnson & Johnson.
Deze website al bekend bij jullie: http://sites.google.com/site/dehoaxwijzer/te-vermijden-websites
Het is een website (hoaxwijzer) met ondermeer een zwarte lijst van websites die je beter kunt vermijden en/of niet betrouwbaar zijn. Er staan er velen op waaronder; WantToKnow, Argusoog, Niburu, Belfort Group en vele anderen. Mijn eigen weblogs overigens (nog) niet. Neem zelf maar een kijkje.
Het is een initiatief van de Belg ‘David Dom’ uit Antwerpen (per december 2012).
Wat mij betreft is deze website zelf een ‘Hoax’ en niet serieus te nemen.
Ton Claessen
De bovengenoemde website werkt hier, om wat voor reden dan ook, niet, zo stel ik vast. Bij mij wel. Eventueel link kopieren en plakken.
Gewoon even de s in https deleten werkt het wel
Beste Ton,
vraag me af wie deze persoon is dat hij al die websites welke hij opsomt kan kontroleren op de informatie die ze plaatsen op het feit of die al dan niet correct is. Uiteraard zal al eens desinfo verschijnen op deze bewuste websites maar zijn ze daarom te vermijden websites? Dan moeten zeker alle dag-, weekbladen, tijdschriften, nieuwszenders en noem maar op niet langer worden bekeken want allen zullen ze zich wel al eens bezondigd hebben aan het verspreiden van desinfo!
Aldus moet ik je stelling bevestigen dat zijn website in de eerste instantie als hoax moet worden aanzien!
Verder moet misschien de hele geneeskundige industrie als hoax worden aanzien want veel mensen genezen gewoon niet van hun ziekte, hoeveel geneesmiddelen ze ook nemen over hoeveel tijd.
Bovendien zijn heel veel geneesmiddelen helemaal geen geneesmiddelen maar behandelen ze de symptomen net zolang de natuur de ziekte zelf heeft ingedijkt. Voor deze is de naam geneesmiddel dan ook misleidend!
Dergelijke benamingen van woorden merk je heel vaak en zijn enkel bestemd om mensen te misleiden met het doel hen dingen te doen geloven welke helemaal niet waar zijn! Met voorbedachte rade zijn deze benamingen dus gekozen!
De naam van die Belg zegt al genoeg denk ik….
Hey, Dennis,
er zijn meer koeien die Belle of Blare heten. Blijkbaar moeilijk te begrijpen voor je!