Advertentie

2009 en daarna…


“Geliefde vrienden, jullie jaar 2009 is bijna ten einde, een jaar van veel ophef dat velen heeft gestimuleerd om op een andere manier naar de wereld te gaan kijken waarin jullie leven. De vele berichten vol beloftes die jullie bereikten vanuit hogere dimensies, lijken haaks te staan op de berichten die uit jullie eigen dimensie komen, en die bij velen angst en onrust brachten.”

2009 en daarna…

Jeshua via Frank Hoogerbeets / 21 december 2009

Frank Hoogerbeets

“Het is voor jullie een tijd om te navigeren tussen alle energieën van angst en chaos door, een tijd om vol te houden en vast te houden aan jullie eigen waarden en overtuigingen.

Als ik naar jullie harten kijk, zie ik dat velen van jullie zich afvragen wat de reden en bedoeling is van alle negativiteit in jullie wereld: „Waarom worden we geconfronteerd met al die negatieve berichtgevingen in de media, alsof er geen hoop is op een betere wereld, alsof onze toekomst uitzichtloos is, dat het niet goed gaat met het milieu en dat er op korte termijn niet of nauwelijks iets aan kan worden gedaan. Waar gaat dat naartoe met onze wereld?“

Wat jullie dienen aan te spreken, geliefden, is het diepere innerlijke besef dat er een Goddelijk Plan is voor jullie wereld, hoe uitzichtloos de situatie van sommigen van jullie ook lijkt te zijn.

Dit Goddelijke Plan behelst voor deze tijd waarin jullie nu leven een grotere manifestatie van negativiteit die jullie dwingt te zoeken naar jullie innerlijke overtuigingen, immers, alles wat zich in jullie wereld manifesteert, maakt uiteindelijk deel uit van een Plan binnen het Kosmische Geheel, en zijn de manifestaties van een spel tussen positieve en negatieve krachten. De afgelopen tijd was dan ook op ongeacht welk niveau voor ieder van jullie een beproeving: kunnen jullie zien voorbij de beperkingen van jullie fysieke realiteit, kunnen jullie uitstijgen boven de lagere energieën van angst, of laten jullie je er door meeslepen?

Het diepere besef dat 2009 jullie heeft gebracht is dat de Oneindige Schepping altijd twee bewegingen of uitingen van energie kent, namelijk een positieve, expanderende beweging, en een negatieve, samentrekkende beweging. Dit diepere besef maakt het jullie mogelijk om boven de beperkingen van dualiteit uit te stijgen, die jullie wereld zozeer kenmerkt, met het volledige besef dat alles wat zich manifesteert, zijn plaats heeft en een doel dient.

Sommige mensen hebben de negatieve beweging in de Schepping nodig om tot een dieper besef van zichzelf te komen, terwijl andere mensen bepaalde negatieve ervaringen al achter de rug hebben en inmiddels naar een hoger plan bewegen. Hierover mag men niet oordelen, een les die duidelijk naar voren komt in een wereld waarin mensen van verschillende bewustzijnsniveaus samenleven en waarin als nooit tevoren de lessen van tolerantie, verdraagzaamheid en onvoorwaardelijke liefde – waartoe ik de mensheid tweeduizend jaar geleden opriep – kunnen worden geleerd.

Zie daarom alle facetten van het leven op Aarde als middelen om tot een hoger bewustzijn te komen, waarbij de negatieve factoren niet de uitingen zijn van enkele mensen en instituten die naar macht en materiële rijkdom hunkeren en het op de mensheid hebben voorzien, maar deel uitmaken van de bestemming van de mens op Aarde, die uiteindelijk voor iedereen naar een hoger doel zal leiden.

Wijs dus niet met de vinger naar bepaalde leiders in de wereld die een positieve bestemming van de mens lijken te willen ondermijnen. Sommige van deze leiders zijn hoog ontwikkelde zielen die bepaalde mensen een stevige spiegel voorhouden! Wijs in plaats daarvan met die vinger naar jezelf en vraag je af wat jij kunt doen aan jezelf om jouw omstandigheden en die van de geliefden om je heen te verbeteren.

De afgelopen tijd was dan ook op ongeacht welk niveau voor ieder van jullie een beproeving: kunnen jullie zien voorbij de beperkingen van jullie fysieke realiteit, kunnen jullie uitstijgen boven de lagere energieën van angst, of laten jullie je er door meeslepen?

Tweeduizend jaar geleden heb ik de boodschap verkondigd dat eens mijn Vader zijn vinger zou opsteken. Geliefden, die tijd is aangebroken. Er is niet één atoom, niet één deeltje van de materie waaruit jullie fysieke werkelijkheid is opgebouwd, dat niet zal worden beroerd door de Uitademing van de Liefde van mijn Vader voor zijn kinderen! Voor wie zijn ogen en oren open heeft, zal dit de komende tijd duidelijk worden.
Nu al kunnen jullie het verval zien van de oude systemen die de hogere energieën van deze Uitademing niet kunnen verdragen. Houd daarom niet vast aan uiterlijke zekerheden zoals jullie maandelijkse salaris. Zeker, op dit moment dienen jullie inkomsten nog een doel, maar die realiteit zal voor jullie niet blijven bestaan.

Wat wel zal blijven is jullie staat en verandering van bewustzijn, dat deel van jullie zelf dat naar deze wereld is gekomen en dat een fysiek lichaam heeft aangenomen om deze tijd van grote transformatie, jullie opstanding en overwinning op de fysieke dood, te ervaren. Ik was de bereider van het tijdperk dat jullie nu achter jullie laten, en er zal een volgend tijdperk komen met een nieuwe wegbereider.
Zo is het altijd gegaan, en zo zal het ook nu gaan voor de mensheid op de planeet Aarde. Wees dus niet bevreesd, geliefden, en treed met geheven hoofd de komende gebeurtenissen tegemoet in de wetenschap dat alles in jullie wereld van tijdelijke aard is en dient om jullie te helpen evolueren naar een hoger bewustzijn, naar een groter besef van wie jullie werkelijk zijn.

Ik was degene die tweeduizend jaar geleden aan het kruis werd geslagen, maar die zich heeft bevrijd van de beperkingen van tijd en ruimte. Ook jullie kunnen je daarvan bevrijden door deze wereld te zien voor wat zij is: een realiteit die vergankelijk is, zoals elke realiteit vergankelijk is, en die dient als een leerschool, niet meer en niet minder. Er komt een tijd dat de mensheid dit klaslokaal van de Oneindige Schepping ontgroeit. Ga daarom moedig door de komende veranderingen en verheug je op jullie nieuwe thuis!”

Copyright © 2009 Frank Hoogerbeets (www.ditrianum.org).
Deze informatie mag alleen in z’n geheel en ongewijzigd worden gekopieerd en verspreid, inclusief deze copyright-vermelding.

136 gedachten over “2009 en daarna…

  1. Citaat,Ma Anandamoyi
    Waar u ook heen gaat, u gaat voor uw Zelf uit. Niets in de wereld is niets anders dan uw Zelf. U kan het Ene bereiken zowel door u als aanbidder of als vijand ervan uit te roepen. Het Ene verenigt oorlog en vrede. Alles is alléén Hem. Wat u ook waarneemt, wat de gebeurtenissen ook mogen zijn, dit alles is Zijn expressie, verwerkelijking.

    http://www.anandamayi.org/ashram/dutch/d1.htm

  2. “Zie daarom alle facetten van het leven op Aarde als middelen om tot een hoger bewustzijn te komen, waarbij de negatieve factoren niet de uitingen zijn van enkele mensen en instituten die naar macht en materiële rijkdom hunkeren en het op de mensheid hebben voorzien, maar deel uitmaken van de bestemming van de mens op Aarde, die uiteindelijk voor iedereen naar een hoger doel zal leiden.”

    Jo, wat een gods gruwelijk onzin. Ik houd het niet meer uit! God verlos me van het lezen van de onzin.

    Dit doet me denken aan: First there was a word and it was misunderstood…met alle gevolgen van dien.

    Naarmate de tijd verstrijkt word ik steeds moedelozer van het lezen van de new-age achtige verhalen, vooral in de relatie tot Jezus.

    Nou ja, ik moet de moed maar volhouden, de onzin door te staan in de Licht van de Liefde. Onzin van de machtlustigen die natuurlijk een onderdeel van de gehele verhaal zijn, maar kan het allemaal niet wat vriendelijker, zachter en verlichter op de aarde worden. Nou ja anyhow, work in progress, i suppose!?

  3. @gait wat is de waarheids gehaalte van de bijbel?

    Jezus was een rebel and I love him for that!

    Met de kerk vooral de Rooms katholieke daar heb ik echt helemaal niets mee. Ik ben een vrouw, maar volgens die gasten, kan ik al 2000 jaar niet zomaar gods woord doorgeven. Daarnaast drinken die lui bloed en eten ze vlees van jezus, wat godsgruwelijk onzin. Weet je hoe het in het dagelijks leven heet eten van vlees en drinken van bloed, dat heet vampirisme.

    Niets voor mij!

    God is synoniem voor liefde en daar heb ik geen kerk voor nodig!

  4. @gait de bijbel is geredigeerd en derhalve het woord van mensen .Er staan enkele universele waarheden in en is op zich best leerzaam maar is evenmin het woord gods als de donald duck.

  5. @Gait,

    Welke bijbel ? Die van de protestanten, Jehova getuigen, Mormonen, Kopten, Orthodoxen, Katholieken òf de “onbewerkte” versie die bij Nag Hammadi is opgegraven?

    Lees eens het boek “schatgraven in de Nag Hammadi” van Bram Moerland, echte eye-opener over de evolutie van de mens die opgaat in een “groep” tot de “vrije” mens.

    Stel je voor je was in Indonesië geboren of in Tibet.Had je de bijbel gemist en was verdoemd. Kon je je niet meer gered worden door de mensen die je aanpraattten dat je in zonde geboren was, ècht sneu hoor…

    Als kind geboren heb je alles in je wat er in de bijbel staat, liefde, mededogen, openstaan voor alles, ontdekken, onderzoeken. Het gaat pas mis door de invloed van volwassenen die zogenaamd nadenken maar meestal slechts aangepraatte denkbeelden doorgeven en denken de waarheden in pacht te hebben.

    De oude Katharen wisten dit al, ze waren alleen een beetje te vroeg in de spirituele ontwikkeling van de mens.

    Als je de mooie symboliek in de bijbel dan toch letterlijk wilt nemen, neem dan de zin “het koninkrijk des Heren is in U” òf “laat de kinderen tot mij komen” eens ter harte. Deze zin zegt het helemaal, alleen door de “bijbelvasten” maar al te graag vergeten of anders uitgelegd.

    Blijft echter bestaan dat jij recht heb op je eigen mening, even waardevol als alle andere op deze wereld.

  6. @ Gait: een belachelijk verhaal dat 200 % tegenstrijdig is aan de Bijbel.

    ——————————————————–

    Daarom vind ik het ook een mooi verhaal.

    Veel wat in de bijbel staat is om de mens onder de “knoet” te houden. Buiten de enkele wijze woorden die erin staan staat de bijbel vol met “hel”, “verdoemenis” en “bangmakerij”.

    Ik weet wel leukere boeken waar ik vrolijker van wordt.

  7. @gait
    hoe zo gratis hoefde Hij niet te eten of te drinken dan?
    waren er geen kledingstukken nodig als deze versleten waren?
    Hij leefde ook van de giften van mensen, misschien een vorm van bedelen?
    en uiteindelijk jij wordt toch ook betaald voor je werk of doe je dat ook voor niets?
    deze soort discussies maken me zo beroerd omdat een geleerd beroep(?) wel betaalt mag worden maar genezen mag niet betaald worden.
    zeg dat maar eens tegen een arts.
    de groeten en prettige feestdagen.

  8. Ik dacht: “Plaats het artikel; het oordeel zal achterwege blijven/gelaten worden; zeker in deze tijd. Anders ga je/men jezelf/zichzelf tegenkomen. Krijgen we eens een mooie kerstdiscussie..”
    Nee hoor, het gaat kennelijk toch om de vorm; om de sprekert, niet om de boodschap. Zo lijkt het mij!
    Wat mensen al niet verzinnen om angsten en onzekerheden te belichamen. Zo blijkt telkens weer.

  9. Guido de boodschap is volledig tegenstrijdig met de bijbel.

    nergens in de bijbel gaf Hij aan , of heeft Hij via anderen door channeling gesproken. Jezus gaf heel duidelijk aan dat niemand tot de Vader komt dan door Hem. dat is dus vrij duidelijk. guido ik snap dat je voorkeur voor occulte zaken je beweegt dit soort onzin te plaatsen, maar het verhaal van Jezus is al bijzonder genoeg, dat mooie verhaal hoeft niet verkracht te worden door minkukels als Frank Hoogerbeets.
    en als frank toch aan het verzinnen blijft laat hem dan een mooi science fiction boek schrijven , hij heeft best talent.

    http://www.whizzardproject.com/nl/Over/Ons/GuidoJonkers/index.htm

  10. @ Janee,
    ik heb me aan gesloten bij Christus, dus de gemeente maakt niet uit , het komt op het zelfde neer. het wil absoluut niet zeggen dat ik beter ben of nooit fouten maak enz voor Christus zijn we allemaal gelijk.

    en dan bedoel ik wel Jezus Christus Zoon van God geboren uit de maagd Maria , Hij die voor onze zonden gekruisigd is op Golgota en na 3 dagen weer is opgestaan uit de doden voor een ieder die hem aan neemt als verlosser.
    hij zei toen al Het is volbracht , en daar kan geen Frank Hoogerbeets wat aan toevoegen of veranderen . ken je het fenomeen valse profeet ? frank is er zo een goed lezen wat hij zegt, en het is zo duidelijk.

  11. @ Gait
    Oke je hebt het duidelijk uitgelegd en dat respecteer ik.
    Dat Jezus in het vlees gekomen is en door de kruisiging Christus werd is mij niet vreemd.
    Maar dat Jezus enkel en alleen voor onze zonden gestorven is en wij door Hem aan te nemen als verlosser en dan zo verlost zijn ervaar ik anders.Zie al die mensen in de kerk
    die dit echt aannemen er zo verlost uit .Kijk naar de Christenunie en het CDA zeer Christelijke organisaties kijk eens naar hun vruchten Soldaten in Afganistan.
    Heb uw vijanden lief Gij zult niet doden maar ze lopen er wel allemaal met wapens tanks en straaljagers.Want al slaat de vijand u op de linkerwang keer hem uw rechter toe.
    Zij mogen als Christenen nooit doden laat staan wapens dragen ook niet uit zelfverdediging
    als Christen gewoon wegwezen daar p,s het gaat daar om opium C.I.A. maar dat is een ander verhaal,
    I
    Ieder mens is als hij ervaringsvol is een Jezus mens door het offeren kruisigen van zijn ego staat het Christusbewustzijn in hem op.

    Lezen Johannes 14:12-14.
    Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, wie in Mij gelooft, de werken die ik doe, zal hij ook doen, en grotere nog dan deze, want ik ga tot de Vader; en wat gij ook vraagt in mijn naam, Ik zal het doen, opdat de Vader in de Zoon verheerlijkt worde. Indien gij Mij iets vraagt in mijn naam, Ik zal het doen.

    Jezus zegt hier dat wij nog grotere dingen zullen doen dan Hijzelf!
    Liefdevolle lichtgroet Janee

  12. @Gait,

    Al eens afgevraagd waarom Jezus zèlf geen evangelie geschreven heeft? Spiritualiteit is een persoonlijk proces, kun je ook in een kerkgemeenschap doen, als het je helpt tot een hoger bewustzijn te komen is dat prima, waak erover dat het geen gevangenis voor jezelf of anderen wordt. Het verhaal van Frank Hoogerbeets kun je mee doen wat jij wil of goeddunkt, ik slik ook niet alles voor zoete koek. Je pikt iets op of niet. Jouw waarheid is zo goed als de mijne…..
    Meer zeg ik er niet meer over, beste wensen voor het nieuwe jaar.

  13. @ Enki, die Nickname heb je vast niet zomaar gekozen. Overigens is er een evangelie van Jezus, afgemaakt door Maria Magdalena. Die geschriften zijn gevonden maar helaas niet (meer) compleet.

    @Gait, ik ben het deze keer met je eens, daarnaast haal ik hier ook nog aan dat er vele valse profeten zullen zijn in het laatste der dagen.

    En zie: ik zal komen als een dief in de nacht, hij zal het dan lijkt mij niet, via channeling laten weten.

    @allen, bedenk dat Frank hier ook een doemscenario schetst die niet afwijkt van de dogma’s die de kerk wordt verweten.

  14. Heerlijk Gait, wanneer je erbij roept dat jij iets denkt of vindt. Het maakt zo’n verschil voor mij. De hele lading is anders. Zo voelt het. De essentie staat er namelijk ook meteen.. “Ik denk”.. Grappig niet, dat het in het leven alleen maar over jezelf gaat. Daar is niets egoïstisch aan, jij bent God en het (holografische) centrum van dat universum ‘daar buiten’…

    Zolang jij in naam van Jezus, of wie dan ook, gelooft dat ‘anderen’ niet deugen zit je jezelf in de weg. Je oordeelt o.b.v. je eigen geloof in ‘dingen’ en ‘zaken’. Onderzoek verder en oordeel NIET.
    Dat is geen opmerking naar Gait, maar dat is een beetje mijn levensmotto..
    Een heel gezond, plezierig en vooral passievol nieuw jaar. En iedereen is welkom op deze site.

  15. Wat een arrogantie om te denken dat het verhaal van jezus, geboren uit de maagd Maria de waarheid is.
    Over occultisme gesproken.
    Wetenschappelijk gesproken lukt dit niet. Er zijn mensen op deze site die alles wetenschappelijk willen bewijzen. Waarom in dit geval niet? Waar is het bewijs? Omdat het in de bijbel staat? Wat een waanzin.
    Het mooie van de bijbel is dat ieder het op zijn eigen wijze
    kan interpreteren en dat wordt ook heftig gedaan en daar komen ook steeds weer de waanzinnigste oorlogen uit voort.
    Waar is het gezond verstand gebleven? Mystiek en een stukje gezond verstand, daar gaat het om.
    In de trent van de tijd waarin we nu leven lijken we allemaal op onszelf teruggeworpen te worden. Ieder heeft zijn eigen verhaal waar hij zich aan vast houd. Geen probleem, zolang het je eigen verhaal is maar niet die van een ander. Wat mij betreft, laten we ophouden met verhalen vertellen maar meer durven twijfelen zodat er ruimte komt voor leven. Jezus waarschuwde ons toch voor de boekgeleerden. Hij was een rebel en daarvoor respecteer ik hem ten diepste. En de zin In den beginnen was het woord…
    maar het werd niet begrepen, geldt voor mij nog steeds.
    Alks dat wel zo was dan was het hemel al lang op aarde geweest.
    Daarmee bedoel ik niet dat ik weet wat de betekenis is maar volgens mij is deze te vinden in het levende, niet in het geschrift.

  16. Voor mij het hele verhaal hierboven in één notedop:
    “Sommige mensen hebben de negatieve beweging in de Schepping nodig om tot een dieper besef van zichzelf te komen, terwijl andere mensen bepaalde negatieve ervaringen al achter de rug hebben en inmiddels naar een hoger plan bewegen.
    Hierover mag men niet oordelen, een les die duidelijk naar voren komt in een wereld waarin mensen van verschillende bewustzijnsniveaus samenleven en waarin als nooit tevoren de lessen van tolerantie, verdraagzaamheid en onvoorwaardelijke liefde – waartoe ik de mensheid tweeduizend jaar geleden opriep – kunnen worden geleerd.”

    “Wijs dus niet met de vinger naar bepaalde leiders in de wereld die een positieve bestemming van de mens lijken te willen ondermijnen. Sommige van deze leiders zijn hoog ontwikkelde zielen die bepaalde mensen een stevige spiegel voorhouden! Wijs in plaats daarvan met die vinger naar jezelf en vraag je af wat jij kunt doen aan jezelf om jouw omstandigheden en die van de geliefden om je heen te verbeteren”.

  17. @Guido Precies, laten we vandag de Christus licht leven!
    Aan het einde van de dag kunnen we dan achter de computer met elkaar de goede daden aan elkaar voorlegen.

    Gewoon doen, Christus licht leven!

    P.S doe dat dan ook met een glimlach!

  18. Jezus was in zijn stoffelijke lichaam net zo’n mens als wij.
    Hij was getrouwd met Maria magdalena en had kinderen.
    Hij was een dienaar van god,zijn godsvonk kwam direct uit de bron zonder vele incarnaties en de sluier van vergetelheid!
    Hij heeft geleefd en geleden (als voorbeeld) voor de mensheid.
    Zijn energie is nog steeds op aarde.
    Jezus is zoveel, maar vooral pure liefde!
    Wij zijn allemaal een zoon of dochter van God,we zijn het helaas vergeten!

  19. @ Lianne
    dan heb jij het echt over een andere Jezus dan de Jezus waar ik het over heb, de Jezus waar ik het over heb is 40 dagen na de opstanding ten hemel gevaren . en zal op de zelfde manier als hij gegaan is, terug komen.

    “Toen hij dit gezegd had, werd hij voor hun ogen omhooggeheven en opgenomen in een wolk, zodat ze hem niet meer zagen. Terwijl hij zo van hen wegging en zij nog steeds naar de hemel staarden, stonden er opeens twee mannen in witte gewaden bij hen. Ze zeiden: Galileeërs, wat staan jullie naar de hemel te kijken? Jezus, die uit jullie midden in de hemel is opgenomen, zal op dezelfde wijze terugkomen als jullie hem naar de hemel hebben zien gaan.” (Handel.1:9-11)

  20. Stukjes over valse profeten !

    Mattheüs 7:15 – Wacht u voor valse profeten, die in schapevacht tot u komen, maar van binnen zijn zij roofgierige wolven.

    Mattheüs 24:24 – Want er zullen valse christussen en valse profeten opstaan en zij zullen grote tekenen en wonderen doen, zodat zij, ware het mogelijk, ook de uitverkorenen zouden verleiden.

    Colossenzen 2:20-23 – Indien gij met Christus afgestorven zijt aan de wereldgeesten, waartoe laat gij u, alsof gij in de wereld leefdet, geboden opleggen: raak niet, smaak niet, roer niet aan; dat alles zijn dingen, die door het gebruik teloorgaan, zoals het gaat met voorschriften en leringen van mensen. Dit toch is, al staat het in een roep van wijsheid met zijn eigendunkelijke godsdienst, zijn nederigheid en zijn kastijding van het lichaam, zonder enige waarde (en dient slechts) tot bevrediging van het vlees.

    1 Timotheüs 4:1-5 – Maar de Geest zegt nadrukkelijk, dat in latere tijden sommigen zullen afvallen van het geloof, doordat zij dwaalgeesten en leringen van boze geesten volgen, door de huichelarij van leugensprekers, die in hun eigen geweten gebrandmerkt zijn, het huwelijk verbieden en het genot van spijzen, welke God toch geschapen heeft om met dankzegging te worden gebruikt door de gelovigen, die tot erkentenis der waarheid gekomen zijn. Want alles wat God geschapen heeft, is goed en niets daarvan is verwerpelijk, als het met dankzegging aanvaard wordt: want het wordt geheiligd door het woord Gods en door gebed.

    1 Johannes 4:1 – Geliefden vertrouwt niet iedere geest, maar beproeft de geesten, of zij uit God zijn; want vele valste profeten zijn in de wereld uitgegaan.

    Openbaring 22:18 – Ik betuig aan een ieder, die de woorden der profetie van dit boek hoort: Indien iemand hieraan toevoegt, God zal hem toevoegen de plagen, die in dit boek beschreven zijn.

  21. Kolossenzen 2:18

    18 Laat u niet veroordelen door mensen die opgaan in zelfvernedering en engelenverering, zich verdiepen in visioenen of zich laten voorstaan op eigen bedenksels.

    De Nieuwe Bijbelvertaling
    © 2004/2007 Nederlands Bijbelgenootschap

    nou duidelijk toch ?

  22. @gait een vierkant is ook een rechthoek,en kan als je niet te dogmatisch 2d blijft kijken wel degelijk ook een kubus of balk zijn.Jij doet je voor als een typische christen het staat geschreven dus is het waar.Nogmaals de bijbel is geredigeerd en hele boeken zijn ervan uitgesloten .Vertalingen kloppen vaak niet ,of zijn geinterpreteerd door mensen .(en niet altijd mensen met een zuivere kijk op de leer)Overigens staat er ook geschreven dat jezus nooit bestaan heeft of dat god niet bestaat of wat dan ook .Dan zou dat dus allemaal waar zijn ,het staat immers geschreven .Als ik kijk naar de christenen in de kerk elke zondag zijn dat niet per definitie mensen die leven naar de bijbel of die hun naaste liefhebben .Ja als ze het zelfde denken dan misschien nog wel maar oje als je afwijkt…..Hel en verdoemenis.Door wie wordt het nederlands bijbelgenootschap voorgezeten door god zelf?Wie durft zich de macht toe te eigenen om een bijbelvertaling het woord gods te noemen ?Het is en blijft mensenwerk gait hoezeer je er ook in gelooft ,het is en blijft geloven en geen weten .liefdevolle groet marcel

  23. @Gait
    hoe kunnen we dan samen, jij en ik, tot een consensus komen?
    Ik heb respect voor jouw mening,maar ik zou graag ook dan samen met jou zorgen voor een betere wereld vanuit zowel jouw als mijn visie? Kan dat Gait? Wil je dat?

  24. Ach ja, je kan er nu tenminste over “praten”, een paar eeuwen geleden werd je nog gevierendeeld voor het hebben van een oosters kleedje.
    Persoonlijk vind ik letterlijk “geloven” in de verhalen uit een boek waarover vele eeuwen lang geen discussie mogelijk was niet erg slim, “hopen op” doe je in het casino, niet bij het inrichten van een samenleving vind ik. Maar goed, er is flink op de mensheid gejaagd dus de schrik zal wel stevig in het DNA zitten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.