Advertentie

Suiker is vergif!


suiker_cola-300x225Ooit waren onze lichamen op zoek naar suiker, om onze verbranding op gang te houden. We aten planten en fruit, zodat we suikers uit deze voedingsmiddelen haalden. Onze spijsverteringssystemen ontwikkelden zich zódanig, dat de suikers uit ons voedsel werden gehaald, NA de spijsvertering, uit onze darmen.
Dit wil zeggen dat suiker vanuit onze darmen naar onze spieren wordt getransporteerd. Maar wat gebeurt er tegenwoordig..? We zijn in staat gebleken om industrieel suikers te produceren uit allerlei planten, fruit, maar ook synthetisch maken we suikers. Door de inname van die -vaak geraffineerde- suiker, DIRECT in de mond, komt feitelijk een volstrekt omgekeerde ‘route’ op gang.

En natuurlijk vinden we suiker ‘lekker’.. Want in ons systeem zit opgesloten hoeveel ‘werk’ we altijd moesten doen, inclusief de spijsvertering, om aan suikers te komen. Hard werken dus..!

Maar tegenwoordig ligt suiker in bijna elk voedingsproduct op ons te wachten; suiker vliegt eigenlijk als gebraden kippen onze monden in. Vooral suikerhoudende dranken, zoals inderdaad Coca Cola, zijn één grote bijdrage aan het aantal diabetes-gevallen in de wereld.
Onze spijsvertering komt door al deze suiker volledig in een verkeerde stroomversnelling terecht. En dat is nog niet alles. De suiker die we met z’n allen in staat zijn te produceren, is een industrieel product. Dat wil zeggen, dat vooral de geraffineerde suikers bijzonder zwaar zijn voor onze lichamen. De riet- en bietsuikermoleculen zijn ‘stevige jongens’, die zich door onze spijsverteringssystemen niet zo eenvoudig laten verwerken.. Kortom, suiker is niet het simpele product dat ons altijd is voorgehouden. Lees over een product dat je feitelijk in zijn pure vorm, zoveel mogelijk zou dienen te mijden..!

x

* * *

x

Suiker is vergif!

2013 © WantToKnow.nl/.be

x

sugar-silent-killerSuiker is vergif, met name geraffineerde suiker. De gevolgen van overmatig gebruik van dit zoete ‘gif’ zijn te vinden in onder andere overgewicht, suikerziekte (type 2), vermoeidheid, depressiviteit en een sterk verminderde weerstand. Het zijn vooral de effecten van ‘slechte’ suikers, de geraffineerde bietsuiker bijvoorbeeld, die een verwoestende werking hebben op het menselijk lichaam. Maar er zijn ook goede suikervervangers die gebruikt kunnen worden. Het resultaat van die verminderde suikeropname: meer energie, een betere (suiker)stofwisseling, meer weerstand en, last but not least, een slanker lijf!

Veel mensen denken dat als ze stoppen met suiker in hun koffie of thee, het suikerinnameprobleem is opgelost. Maar van de inname van suiker per jaar, ongeveer 40 kg per persoon (!), zit ongeveer 80% van die suiker verstopt in vleeswaren, kaas, melk, frisdranken, snoep, koekjes, enz. Teveel om op te noemen, want eigenlijk zit overal suiker in. Het betekent dat je slechts 20% van de suikerinname zelf in de hand hebt.
Suiker wordt ook weleens de vitamine-rover genoemd, want het heftige proces wat zich voordoet in je lijf, is dat suiker vitaminen aan je lichaam onttrekt, vitamines die je vaak al tekort komt. Er zijn veel informatiebronnen, o.a. documentaires en films, die je laten inzien dat suiker een echte ‘killer’ is.

Suikerverslaving
Wereldwijd is suikerverslaving bij jong en oud de meest voorkomende kwaal..! Je wordt suikerverslaafd door onwetendheid en natuurlijk door de misleidende reclames, vol onwaarheden. Het probleem is echter, net als alcoholverslaving, compleet sociaal aanvaard, maar wordt ook medisch miskend. Het is zelfs de grootste oorzaak van zwaarlijvigheid en zoals gezegd van Diabetes, suikerziekte type 2. Velen weten het niet, maar suikerverslaving richt een regelrechte ravage aan in je lichaam. Je organen raken uitgeput, je wordt humeurig, je bent onderhevig aan stemmingswisselingen, onverklaarbare moeheid, stress, futloosheid en depressies. Dit zijn slechts enkele gevolgen van suikerverslaving!

C.SU_SONJA_SUIKER_JUN08_2.inddSuikerverslaving heeft echter niets te maken met té weinig wilskracht, maar alles met verslaafdheid na een bepaalde graad van consumptie. Je bent verslaafd als je lichaam en geest snakken naar suikershots. Vraag je dus niet langer af hoe het komt dat jij zo’n zwak karakter hebt en niet van koeken en chocola kunt afblijven. Het blijkt dat suiker, door ondoordacht gebruik, sterker wordt dan jouw karakter!

Maar er is goed nieuws: als je begrijpt hoe je lichaam reageert op suiker, kun je je verslaving wel zelf aanpakken. Bijvoorbeeld in het boek ‘Sterker dan suiker’ wordt een strategie beschreven om je weer suikervrij te maken. Hierdoor kunnen je stofwisseling en hormonen weer opnieuw hun fantastische werk doen en zul je zienderogen fit en energiek worden. Het boek toont aan hoe je stap voor stap afhankelijk bent geworden van suiker, maar geeft je ook een duidelijk en haalbaar stappenplan om in acht weken deze uitputtende gewoonte te doorbreken, en dan ben jij voor altijd ‘Sterker dan suiker’. (klik voor lead naar uitgever op cover van het boek hiernaast)

high fructose corn syrup spoon skull
Maïssuikersiroop, of HFCS, industrieel geproduceerd, en waarschijnlijk één van de grote oorzaken van de wereldwijde obesitas-epidemie.

HCFS
Eén van de meest verwoestende suikers is de suiker die wordt verkregen door maïs te verwerken tot suikerstroop. Dit noemt met High Corn Fructose Sirup. Een siroop die wordt gebruikt in allerlei voedingsmiddelen, bijzonder goedkoop is, maar werkelijk één van de grootste verwoesters is van het menselijk lichaam. We schreven hier op de site al eens eerder een artikel over deze HFCS en één van de andere, uiterst negatieve componenten van deze siroop is… kwik.. Het blijkt namelijk dat nog steeds gewerkt wordt met productiemethodes, waarbij kwik vrijkomt en zich IN deze siroop afzet. Een methode die door de voedsel- en warenautoriteiten nog steeds niet is afgekeurd.. (Wil je het hele artikel hierover lezen, dan klik je HIER.)

Het verwoestende effect van suiker, gewoon even een ‘lijstje’..
Een lijstje met de wetenschappelijk bewezen -en vaak verwoestende- invloeden van suiker op ons lichaam en geest. Vergaard uit diverse wetenschappelijke studies en publicaties door Nancy Appleton, Ph.D. Van haar is ook het boek met de veelzeggende titel: ‘Suicide by Sugar’, oftewel ‘Zelfmoord door suiker’…!
Deze lijst is verre van volledig, maar geeft een goede indruk van wat suiker met jouw gezondheid kan doen.

  • Suiker werkt verslavend.
  • Suiker kan een intoxicatie veroorzaken, net zoals alcohol.
  • Suiker kan je immuunsysteem onderdrukken en je afweer tegen infectieziekten ondermijnen.
  • Suiker brengt het mineralenevenwicht in je lichaam uit balans: veroorzaakt chroom- en kopergebrek en verstoort de opname van calcium en magnesium.
  • Suiker kan een snelle verhoging van de adrenalinespiegel in je lichaam teweegbrengen, met als gevolg hyperactiviteit, angst, concentratiestoornissen en ongedurig gedrag bij kinderen.
  • Layout 1Suiker kan een duidelijke stijging in het LDL cholesterol, totaal cholesterol en triglyceriden laten zien, en een daling van het HDL cholesterol.
  • Suiker vermindert de elasticiteit en het functioneren van lichaamsweefsels.
  • Suiker voedt kankercellen en wordt daarom in verband gebracht met kanker van de borst, eierstokken, prostaat, rectum, alvleesklier, galblaas en galwegen, longen en maag.
  • Suiker verhoogt de bloedsuikerspiegel snel en kan reactieve hypoglycemie (te lage bloedsuiker) veroorzaken.
  • Suiker kan het gezichtsvermogen aantasten, bijziendheid en cataract veroorzaken.
  • Suiker kan veel problemen veroorzaken in het maagdarmstelsel, inclusief verzuring van het spijsverteringskanaal,spijsverteringsstoornissen, slechte opname van voedingsstoffen bij darmaandoeningen, verhoogd risico op de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.
  • Suiker kan vervroegde veroudering veroorzaken, en met name ook je huid verouderen door verandering van de collageenstructuur.
  • Suiker kan op den duur leiden tot alcoholisme.
  • Suiker kan je speeksel zuur maken, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor tandbederf en tandvleesontsteking.
  • Suiker maakt dik.
  • Je lichaam vormt uit suiker twee- tot vijfmaal zoveel vet in de bloedbaan als als uit zetmeel.
  • Suiker kan het ontstaan van auto-immuunziektes, zoals artritis, astma en multiple sclerose, bevorderen.
  • Suiker draagt in grote mate bij aan de wildgroei van de Candida Albicans (gistinfectie)
  • Suiker kan galstenen veroorzaken.
  • Suiker kan blindedarmontsteking veroorzaken.
  • Suiker kan de oorzaak zijn van spataderen.
  • Suiker kan bloedsuikers en insulinespiegels verhogen bij pilgebruiksters.
  • Suiker kan de gevoeligheid voor insuline verlagen, waardoor er abnormaal hoge insulinespiegels in het bloed ontstaan met eventueel diabetes als gevolg.
  • Suiker kan je beschikbare vitamine E verlagen.
  • Suiker kan je bloeddruk verhogen.
  • Suiker kan je eiwitopname verstoren.
  • Suiker kan voedselallergieën veroorzaken.
  • Suiker kan zwangerschapsvergiftiging veroorzaken.
  • Suiker kan eczeem bij kinderen verergeren.
  • Suiker kan arteriosclerose en hart-en -vaatziekten veroorzaken.
  • Suiker kan de structuur van je DNA aantasten.
  • Suikergebruik kan leiden tot longemfyseem.
  • Mensen met de ziekte van Parkinson gebruiken meer suiker.
  • Suiker kan leiden tot leververvetting.
  • Suiker kan de nieren laten opzwellen met ziekelijke veranderingen in het nierweefsel en de vorming van nierstenen.
  • Suiker vermindert de werking van de bijnieren.
  • Suiker kan schade toebrengen aan je alvleesklier.
  • Suiker kan er voor zorgen dat je lichaam vocht vasthoudt.
  • Suiker de de wanden van je haarvaten aantasten.
  • Suiker kan hoodpijn en migraine geven.
  • Suiker kan leerproblemen veroorzaken en helder denken bemoeilijken.
  • Suiker kan depressies geven, en emotionele instabiliteit veroorzaken.
  • Suiker kan spit veroorzaken.
  • Suiker kan bijdragen in de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer.
  • Suiker kan de hormoonbalans verstoren, met als gevolg verhoogde oestrogeenspiegels bij mannen, PMS bij vrouwen en vermindering van de hoeveelheid groeihormoon.
  • Voedingspatronen met veel suiker vergroten de hoeveelheid vrije radicalen en geven oxidatieve stress.
  • Suiker kan de symptomen verergeren bij kinderen met ADHD en gebleken is dat een vermindering van de consumptie van suiker, door jongeren gebruikt, resulteert in een afname van antisociaal gedrag.
  • Een hoog suikergebruik kan het optreden van epileptische insulten in de hand werken.

Als je suiker definitief laat staan, zul je pas beseffen hoeveel pijn en narigheid suiker je lichaam en geest veroorzaakt. Probeer de zuivere, alternatieve zoetstoffen, zoals Stevia, dat we hieronder behandelen. Voor een gezond leven moet je ook écht voedzaam eten en aan veel aan lichaamsbeweging doen. Je natuurlijke verlangen naar zoet is kunstmatig bedorven door het eten van vooral geraffineerde suikers. Maar dat kun je zoals gezegd terugdraaien. De natuur heeft ons meer dan genoeg natuurlijke suikerbronnen verschaft, door ons een overvloed aan bijvoorbeeld fruit te geven. De fructose, fruitsuikers, die we uit fruit halen, produceren we op een natuurlijk manier, áchter de maag, uit het fruit. Fruit vermindert bovendien ons gewicht, en vermeerdert het niet!

Christiane Beerlandt over suikerverslaving:
Los eerst het diepe verdriet op. Leer vreugde in je Zelf beleven. Erken het mannelijke en vrouwelijke element in je Zelf. Diabetici klampen zich vast aan iemand buiten zichzelf. Laat je greep los. Geniet van je vrijheid. De diepste oorzaak van verdriet: vind de volheid in je Zelf. Stop je toch beperkt te voelen. Het duidt op de noodzaak van een bredere aanwezigheid.”

Bovendien verschaft de natuurlijke-voedselindustrie nu veel gezonde en natuurlijke zoetstoffen, zoals rauwe honing (veel gezonder dan verhitte, omdat hij enzymen bevat), geconcentreerd vruchtensap, zuivere ahornstroop, bruine stroop, sorghum en dadelsuiker. Denk goed na voor je geraffineerde suiker en kunstmatige ingredienten zoals de zoetstoffen, gebruikt. Er zijn veel ongeraffineerde zoetstoffen zoals dadelsuiker, rijstsuiker en gedehydrateerde rietsuiker, die gemakkelijk gebruikt kunnen worden in elk recept waarin witte suiker wordt verlangd. Soms zal het eindproduct een enigszins goudblonde, natuurlijkere kleur hebben, maar de consistentie en het vochtgehalte zullen niet veranderen.

Kies, als je streeft naar gezondheid, dus voor natuurlijke zoetstoffen die gemaakt zijn van vers-gesneden, organisch verbouwd suikerriet. Een van die producten is Sucanat. Het wordt gemaakt door het sap uit de rietstengel te persen, te concentreren en dan te drogen tot een kristalachtig poeder, dat lijkt op droge bruine suiker. Het behoudt voedzame mineralen (calcium, ijzer, fosfor en potassium), vitaminen (A, B1, B2, en B6, C ) en spoorelementen (chroom, koper en zink). Al die nutrienten worden gevonden in natuurlijk suikerriet, en allemaal worden ze eruit gehaald tijdens het raffineren van witte en bruine suiker. Favoriete zoetstoffen voor het bakken zijn dadelsuiker vanwege de vezels die ze bevatten, en Sucanat. Om je immuunsysteem op te peppen moet je minder zoetigheid en meer fruit en groente eten.

Stevia-zoetjesStevia, een revolutionaire goede suiker..!
Stevia is een vernieuwd product met het extract van de eeuwenoude kruidachtige plant Stevia Rebaudiana, een van de meest geneeskrachtige planten op aarde. De bijzondere eigenschappen van deze unieke en wonderbaarlijke plant zijn niet te evenaren en het effect op de stofwisseling, alsook uitwendig op de huid is ongekend. Ook bevatten de bladeren van nature een zoetkracht tot wel 45x die van suiker, zonder calorieën en nadelige invloed op je tanden. Wereldwijd wordt Stevia dan ook gebruikt als gezonde vervanger voor suiker en kunstmatige zoetstoffen en is het uitermate geschikt voor mensen met overgewicht en diabetes..!

Japan spant de kroon in het consumeren van Stevia. Hier wordt al ruim 25 jaar Stevia verwerkt in vele producten en vervangt het inmiddels 60% van de zoetstoffenmarkt. Zelfs multinationals als Coca-Cola gebruiken in Japan Stevia om hun producten te zoeten en hebben ze de omstreden kunstmatige zoetstoffen zoals Aspartaam al vele jaren verbannen. De vraag is dan ‘natuurlijk’, waarom Coca Cola dat niet gewoon wereldwijd kan doen..!

De Europese voedselautoriteit EFSA heeft een positief wetenschappelijk advies gegeven over het gebruik van stevioglycosiden, het zoete deel van de steviaplant. Dat betekent dat deze EFSA stevia-onderdelen veilig acht voor het gebruik in voeding en dranken, hetgeen betekent dat Stevia ook in de EU als zoetstof mag worden verkocht. (Zie allesoverstevia.nl voor meer info over het gebruik van Stevia).

De VS: suiker subsidiëren en diabetes helpen..!
In de VS is alles groter en dikker, eh beter. Hoe de regering in de VS haar centen besteed, blijft tekenend voor het feit dat dit land van binnenuit is overgenomen door de zg. ‘krachten achter de schermen’. Dit vindt ook plaats op het gebied van de gezondheidszorg, bijvoorbeeld bij het vaccinatieschema, maar ook waar het voeding betreft. Het zou in dit kader alarmerend moeten zijn dat de VS zo’n US$ 35 miljard per jaar uitgeeft aan diabetes-bestrijding, terwijl een groot deel van het overheidsbudget wordt besteed aan diabetes-petroleum, namelijk suiker..!

Bovenaan de lijst met meeste calorieën in de VS staat HFCS in koolzuurhoudende frisdranken.soda pop. Volgens studies zijn deze hoog-calorische soft-drinks er de oorzaak van dat het menselijk lichaam enorme hoeveelheden vet aanmaakt. In een studie werden HFCS-drankjes verbannen en de proefpersonen verloren gewicht. 35 jaar geleden American soda’s were made with sugar, just like Mexican Coke is today. 35 Jaar geleden begon het overgewichtprobleem in de VS te ontsporen.
Bovenaan de lijst met meeste calorieën in de VS staat HFCS in koolzuurhoudende frisdranken.soda pop. Volgens studies zijn deze hoog-calorische soft-drinks er de oorzaak van dat het menselijk lichaam enorme hoeveelheden vet aanmaakt. In een studie werden HFCS-drankjes verbannen en de proefpersonen verloren gewicht. 35 jaar geleden werden Amerikaanse softdrinks nog gemaakt met suiker. Daarna deed de HCFS zijn intrede. En het is ook 35 jaar geleden dat het overgewichtprobleem in de VS begon te ontsporen.

De VS is de grootste suikerfabrikant in de wereld, en dan praten we over zo’n 8 miljoen ton per jaar. Daarvan is suikerriet de belangrijkste component, direct daarop gevolgd door suiker van.. jawel, GMO-suikerbieten..! Daarnaast komt, gesproken over GMO-zaden en -gewassen, suikerproductie uit GMO-maïs,verwerkt tot HFCS, zoals hierboven gemeld, op een de derde plaats.. Maar het blijkt dat maïs het meest gesubsidieerde gewas is, dat -over het algemeen- wordt verwerkt tot halffabrikaten die veelal erg schadelijk zijn voor de gezondheid van de Amerikaanse burger..

Kunstmatige zoetstoffen, fake-honing (jawel!), esdoornsiroop (Ahorn) én de algehele suikerinname, staan borg voor zo’n 21 miljoen ton sinds de jaren 2000. Veelal zijn suikers, zeker in de VS, verwerkt in voedsel, waarvan je niet eens de idee zou kunnen hebben dat er suiker in verwerkt zit. Wat dacht je bijvoorbeeld van diepvries groente en snacks? En dat alles natuurlijk mét de zegen van de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit, de FDA. En natuurlijk dient er dan ook nog eens op de verpakking te worden vermeldt: ‘Healthy’..! (gezond)

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA = US Department of Agriculture) blijkt subsidies uit te geven aan individuen én bedrijven die zich op de Amerikaanse thuismarkt bezig houden met de productie van suikerriet en suikerbieten.  En dit gebeurt al sinds begin van deze eeuw, dus zo’n 13 jaar al. Daarnaast blijkt de wet, waarop de subsidie-toekenning is gebaseerd, ook nog eens te voorzien in een toelage aan boeren die maïs verbouwen, ook al hebben die inmiddels bijna geen andere keus meer dan Monsanto-GMO-maïs te verbouwen..!

In 2012 bleek dat er door suikerbiet- en suikerrietboeren maar liefst US$ 862 miljoen dollar was opgenomen om de prijs van suiker op de ‘vrije markt’ te ‘ondersteunen’. En opnieuw denkt de USDA eraan om deze boeren te ‘ondersteunen’ door hen te garanderen dat er een afname komt van maar liefst 400.000 ton suiker, waardoor zij hun leningen niet in gevaar zien komen. Het lijkt erop alsof de ‘rotte’ bankfinancieringen ook de landbouw hebben bereikt, nietwaar..?

Lobby, lobby, lobby..!
En hoe komt dit nu allemaal, deze verrotte situatie, zul je je afvragen. Het antwoord is zó simpel. Het gaat om lobby-werk. Het geraffineerd en wettelijk toegestaan beïnvloeden van beslissers in een bepaald vakgebied. Zo heeft Monsanto haar vernietigende GMO-rommel erdoor gekregen, inclusief hun uiterst giftige onkruidbestrijder ‘RoundUp’ en zo wordt de hele wetgeving in de VS en elders in de wereld ondermijnd door lobbyisten..!

Kennelijk heeft het lobby-werk van Monsanto letterlijk en figuurlijk haar vruchten afgeworpen..!
Kennelijk heeft het lobby-werk van Monsanto letterlijk en figuurlijk haar vruchten afgeworpen..!

Het blijkt dat maar liefst 33% van al het lobby-geld in de VS verbonden is, direct of indirect, met de suikerindustrie. En we hebben hierboven gezien dat suiker als een soort cocaïne werkt, het is heftig verslavend. Steeds méér suiker is nodig om suikerverslaafden tevreden te stellen. Wat ooit begon als een klein liefhebberijtje blijkt vaak te eindigen als een volledige suikerverslaving.

Het Amerikaanse CDC, (de Centers for Disease Control) is vergelijkbaar met onze GG&GD. En zij geven een voorspelling af, dat binnen 40 jaar, de VS zo’n 140 miljoen diabetes zal hebben. Dat is 50% van de bevolking..!! De winst op diabetesmedicijnen zal voor de farmaceutische industrie oplopen van zo’n US 35 miljard naar meer dan US$ 50 miljard..! De enige juiste manier om diabetes in de VS echter buiten de deur te houden, is te stoppen met de productie van geraffineerde suiker. Een gezonder eetpatroon zou natuurlijk ook helpen, en niet alleen voedsel dat te herkennen is aan de melding ‘Healthy’ op verpakkingen… Een beetje gezond verstand zou geen kwaad kunnen..! Wakker worden en wakker blijven..!
Hoe dan ook, experts zijn het er allemaal over eens. Suiker is een fundamentele verwoester van gezondheid, het wordt tijd om het volledig uit ons dagelijkse leven te bannen..!

X

* * *

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.