Ongetwijfeld ken je het boek, waarvan we hiernaast de cover afbeelden. Een regelrechte bestseller die de ondertitel draagt: ‘Inwijding tot de geheimen van de schat van Rennes-le-Chateau met het leven van Jezus en zijn Familie’. De nieuwe roman ‘Het Kleine Werk’ is het tweede deel van de bestseller ‘Het Grote Werk’, maar kan ook als afzonderlijk boek gelezen worden.
x
De auteur van beide boeken, Susan van de Kamp de Villandry, neemt ons, in deze zeer toegankelijke en ook grappige thriller, opnieuw mee naar Rennes-le-Château, het zéér mysterieuze Franse plaatsje in de Pyreneeën. Een dorpje dat bijna letterlijk schuil gaat in een mist van geheimen en een plek waar zich een grote schat zou bevinden.Waardoor werd anders de roemruchte dominee van het dorp, François Bérenger Saunière, plotseling zo schat-hemeltje-rijk..?
x
In dit boek ‘Het Grote Werk’ worden de uitkomsten van vele vragen, merendeels al gegeven. Maar in dit nieuwe deel worden alle overige vragen beantwoord en blijken er personen onder verdachte omstandigheden te zijn overleden. Werden zij vermoord? Door wie en waarom? En.. niet onbelangrijk.. waar bevindt zich de plaats van de schat? Het boek is een ware speur-thriller.
x
Twee jongens nemen ons mee in deze zoektocht naar de waarheid van de geschiedenis van dit wereldberoemde dorp. Het verhaal is een aaneenschakeling van menselijke inschattingsfouten van alle betrokken personen wat niet anders kan uitlopen dan op een drama. Zo is de hoofdpersoon Emil volledig geobsedeerd om dit geheim op te lossen. En hierin sleept hij zijn vriend mee, die op zijn beurt verliefd wordt op een onervaren agente van de CIA.
Een priester en de burgemeester proberen de ontstane situatie te redden, maar uiteindelijk heeft toch een geheime broederschap het laatste woord. Of misschien toch niet. Op de achtergrond voltrekt zich het leven van Jezus en Judas op de resten van een Keltische beschaving gevolgd door de rol van de Roomse kerk en tussen de tegenwoordige ruïnes van trotse kastelen in de mooie Languedoc.
Susan van de Kamp de Villandry vertelt over het tot stand komen van haar nieuwste boek, dat we kunnen zien als een aanvulling/vervolg op haar bestseller ‘Het Grote Werk’, waarover je HIER op de site alles kunt lezen. De auteur heeft meer dan veertien jaar onderzoek gedaan naar deze historie, al zijn de hoofdpersonen en omstandigheden natuurlijk voor een deel fictief. Ze vertelt ons, over de totstandkoming van dit boek het volgende verhaal:
“Mijn boeken kwamen al met al door vele merkwaardigheden tot stand. Terugkijkend lijkt mijn hele leven naar dit uiteindelijke punt geleid te zijn. In mijn vorige artikel (HIER) heb ik daar al een en ander over verteld. Zo bleek achteraf mijn afkomst ook met Rennes-le-château te maken te hebben. En zelfs de achternaam van mijn stief-grootvader bleek na afloop een belangrijke plaatsnaam.
Deze komt in ‘Het Kleine Werk’ voor en daar kwam opa zelfs vandaan. Hij is al zo’n 40 jaar overleden en ik heb hem nauwelijks gekend of gezien. Hem slechts éénmaal, als 5 jarige ontmoet, en… er werd zelden over hem gesproken, alsof hij een persona ‘non grata’ was.
Na het schrijven van ‘Het Grote Werk’ was ik natuurlijk nog niet klaar. Mijn speurtocht was dan wel afgelopen, alle feiten waren verzameld, maar in de alchemie wordt het Grote Werk eigenlijk voorafgegaan door het Kleine Werk. Om meerdere redenen nam ik het besluit dat om te keren.
.
Eerst wilde ik door serieuze studie aantonen, hoe het raadsel in elkaar steekt. Daarom is dit boek op de eerste plaats bedoeld voor de echte ‘die hards’. De belangrijkste oplossingen werden gegeven door inwijding in de versleutelingen en de esoterische grondslagen. Er werd niet voor niets in de Geheime Documenten gewezen op de tekst: ”alleen voor ingewijden”. Maar er bleven nog té veel vragen onbeantwoord.”
Wat zijn dan die.. x Onbeantwoorde vragen..?
Wat was de rol van de inmiddels even wereldvermaarde als -beroemde dominee François Bérenger Saunière en van diens huishoudster? Werd deze man vermoord? Zo ja, door wie en waarom? Of spreken we over een zelfmoord? Had hij duidelijk iets gevonden in het plaatsje, maar heeft hij dit dan verkocht of waar is dat waardevolle gevondene dan gebleven? Waar was de plaats van de vermeende schat van Rennes-le-Château.?.
x
Zijn er nog meer mensen omgebracht? Zo ja, door wie of waarom. Hoe zit dat met die maquette van Bérenger Saunière. In ‘Het Kleine Werk’ worden al deze vragen beantwoord en noemt de schrijfster plaatsen en namen; ‘man en paard’..! Het is dan ook begrijpelijk dat dit alleen in romanvorm kan worden gedaan. Bovendien wilde ze deze kennis met meerdere mensen delen.x
De speurtocht wordt gedaan door twee mannen, een leraar Frans en een geoloog. De plaatsen die genoemd worden bestaan, de oplossingen zijn echt en Susan van de Kamp geeft de sleutel aan de lezer. Het mag dan in romanvorm geschreven zijn, de lezer moet zich bewust zijn dat ze dit deel heeft geschreven vanwege de uitkomsten van het Rennes-le-Château-mysterie. En niet om nou maar eens een romannetje of iets dergelijks te schrijven..!
x
De lezer moet dus toch ‘bij de les blijven’ en niet alleen de speurtocht van de twee mannen lezen. En… daarbij ook niet de stukjes info overslaan..! Voor de echte ‘die-hards’ staan de uitgebreide oplossingen achterin in het boek. Daarbij is het leuk om het eerste boek ‘Het Grote Werk’ erbij te hebben, maar dat is absoluut niet noodzakelijk
x
Susan van de Kamp vertelt over het boek: “Verder heb ik ‘Het Kleine Werk’ opgedragen aan Herman Hegge, de uitgever van Frontier, die behalve een goede vriend van me, ook zeer verweven is met voornoemd raadselachtige dorpje. Tot mijn zeer grote spijt was Herman, door zijn gezondheidssituatie, niet meer in staat dit tweede boek uit te geven, hetgeen -zo weet ik zeker- zijn bedoeling zou zijn geweest. Hetgeen ook afgesproken was, zo ook te lezen staat in ‘Het Grote Werk’. Hij heeft het nog wel kunnen lezen en was in ieder geval enthousiast, hetgeen me een goed gevoel geeft..
x
Vaak wordt gevraagd of ik in de uitkomst van Rennes-le-Chateau geloof. De hele uitkomst is niet mijn theorie of geloof; het IS de keiharde uitkomst van de versleuteling van een machtige groep mensen (broederschappen) die de waarheid blijken te kennen. Maar er zijn veel dwaalsporen uitgezet voor de goedgelovigen. Het is nu eenmaal makkelijker te geloven in een mooie geschiedenis. Zo zitten immers alle religies in elkaar. Want met een vervelend of moeilijk verhaal krijg je geen volgers.
x
Over mijn naam, mijn ‘pseudoniem’.. Veel mensen vragen hoe kom je aan die naam. Is dat je echte naam? Nou, dat zit zo. In de jaren 50 kreeg mijn vader via een neef een drukwerk met een uitgebreide stamboom in handen. Deze was officieel gedeponeerd (en dus ‘bewaarheid’) in ‘De Nederlandse Leeuw’, waarin zijn moeder Susanna Maria Frederika van de Kamp zich nog van adel mocht noemen. Deze neef verkeerde in hofkringen, maar wij waren zogezegd ‘de arme tak’. Het was nogal een verassing voor mijn ouders.
x
Mijn moeder had mij echter voor die tijd al vaak genoeg verweten, dat ik een bepaalde ‘houding’ aannam, waarbij ze er zelfs regelmatig en een beetje kribbig aan toevoegde, dat wij ‘maar gewone mensen waren’. Ik begreep daar helemaal niets van, maar wie weet zat het er toch in. In de genen bijvoorbeeld… Verder interesseerde het ons allemaal nauwelijks. Toen ik echter een boek ging schrijven als gevolg van mijn research inzake Rennes-le-Château dacht ik er weer aan, bij het kiezen van een pseudoniem.
Het was helemaal niet zo’n gekke gedachte namelijk, dat de inhoud van het boek, weleens onwelgevallig zou kunnen zijn bij bepaalde mensen. En daarom besloot ik besloot een beetje onder de radar te blijven. Tegenwoordig roept men nogal eens wat. Vooral de mensen zonder kennis van zaken. Nu wil het geval dat de ‘koninklijke’ Oranjes, alles te maken hebben met dit dorp, Rennes-le-Château. Het is namelijk sowieso gelegen in het graafschap Orange. Als je dan een andere naam wil kiezen, dan ga je daarover nadenken en wil je er natuurlijk tóch een zekere affiniteit mee hebben. En zo is dus die naam ontstaan.
x
Verder ben ik bij mijn geboorte naar mijn oma vernoemd, die op haar beurt ook vernoemd was naar vele vrouwen van die ‘Oranje’-tak.Ik heb nu zelfs een keer een soort familielid ontmoet bij een van mijn presentaties. Laten wij beiden nu dezelfde oudvader hebben en hij kende de hieronder vermelde stamboom ook..! Weer zo een toevalligheid. Kijk hier naar die familielijn, waarop ik dus mijn ‘naam’ baseer..
x
Deze laatste Frédéric van de Kamp was een buitenechtelijk kind van zijn vader d’Harvant Bigot de Villandry en werd door hem wel ‘erkend’. Maar hij kreeg toch de naam van zijn moeder omdat hij dat aan zijn stamboom verplicht was.
x
Inmiddels heb ik het afgelopen jaar zo’n 10 keer presentaties mogen geven rondom (het onderwerp van) het eerste boek en mag ik niet klagen over de verkoop ervan. De reacties waren uitermate positief, velen vinden het boek erg mooi, hoewel veel mensen de inhoud wel ‘moeilijk’ vinden. En dat klopt natuurlijk, want je moet bedenken dat het hele geheim van Rennes-le-Chateau buitengewoon complex is. Vergelijkbaar met het uitleggen van onze wiskunde met vele vreemde talen bij elkaar op één A4-tje…!
x
444 Afgelopen week werd ik twee maal geconfronteerd met het getal 444 en deze week weer een keer. Ik vroeg me af wat het betekende en zocht het op.
“444: Duizenden Engelen omringen je op dit moment. Ze houden van je en steunen je. Je hebt een heel sterke en heldere verbinding met het engelenrijk, en je bent zelf een engel op aarde, je hebt niets te vrezen, alles is goed.”
en
“444 of 4444: Dit is een echt herrijzenisgetal – je hebt net een belangrijke fase voltooid.” Tja, een mooie verklaring is het zeker.
x
Als je interesse hebt: mijn volgende presentatie is op 8 februari a.s. in Oud-Beijerland bij Sky High Creations, waarbij ik inga op het deel van ‘Het Grote Werk’ dat nog niet besproken is, en ik vragen erover ga beantwoorden. Natuurlijk komt er ook een inleiding bij over ‘Het Kleine Werk’. Bedankt voor je aandacht!”
WantToKnow.nl, for those who want to know. WantToKnow is een toonaangevende website over alles wat u niet of nauwelijks in de mainstream media hoort, ziet of leest.